Leunen-speler Pim Weijs (links) trekt ten aanval met Stan Peters in de achtervolging.
Leunen-speler Pim Weijs (links) trekt ten aanval met Stan Peters in de achtervolging. Foto: Lotte Kamphuis

Sterk Leunen op schot

SV United-Leunen 1-5 (1-4).

Doelpunten: 3. Stef Kersten 1-0; 7. Guus Nelissen 1-1; 38. Stefan Jacobs 1-2; 44. Frank Gielens 1-3; 45. Thomas Weijs 1-4; 48. Thomas Litjens 1-5. Scheidsrechter: Bloemen (Venlo). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Niek van Bergen, Dirk Deenen en Simon ter Braak (SV United).

SV United: Rademacher (10. Van Dinter); Stan Peters (61. Van de Pasch), Van Bergen, Willem Peters en Deenen; Philips, Van Berlo en Kersten; Kolodziejski (80. Jacobs), Ter Braak en Van de Ven.

Leunen: Tijssen; Beelen (58. Daan Weijs), Loenen, De Kok en Riensema; Nelissen, Litjens en Pim Weijs (46. Linke); Thomas Weijs, Gielens (70. Claessens) en Jacobs.

Door Henk Willemssen

WANSSUM | Leunen won met verrassend en flitsend aanvalsspel met ruime cijfers (1-5) bij SV United. In twee fases, vlak voor en net na rust, liep het ontketende Leunse team keer op keer door de ontredderde thuisclubdefensie.

Leunen-trainer Vincent van Sambeek kwam met verrassende zet door centrumverdediger Frank Gielens in de punt van aanval te posteren. Met Thomas Weijs en de uitblinkende Stefan Jacobs op de vleugels beschikte Leunen over een ijzersterke aanvalslinie. De balvaste Frank Gielens vond het experiment geslaagd. "Het liep inderdaad wel lekker. Met een goal en een assist", glunderde de ex-Venraynaar. "Ik kon telkens de bal goed afleggen. Dan is het makkelijk voetballen." Gielens vertrok negen jaar geleden naar Venray om nu weer terug te keren op het oude nest. "Ik heb nooit in de voorhoede gestaan, maar ik vond het leuk daar eens te voetballen. Als spits word je meer in het spel betrokken. Voor mij mogen we zo doorgaan."

Het een klasse lager spelende SV United nam al na drie minuten de leiding. Michal Kolodziejski brak door over de rechterkant. Leunen-doelman Ralf Tijssen sloeg de voorzet half weg. De bal kwam voor de voeten van Stef Kersten die raak schoot: 1-0. De oranje-witten kwamen snel op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Ricky Loenen ontstond een scrimmage voor het United-doel. Keeper Bas Rademacher kreeg in de drukte een knie in zijn gezicht waarna Guus Nelissen de 1-1 binnenschoot. Rademacher moest zich met een neusblessure laten vervangen voor Dolf van Dinter.

SV United liet aanvallend aardige dingen zien, maar was verdedigend kwetsbaar. Het werd voor de nieuwe trainer Fenne Smits geen prettig weerzien met zijn oude club. Het fellere Leunen troefde de thuisclub af. Rechterspits Thomas Weijs werd twee keer gevloerd en de 'boosdoeners' Niek van Bergen en Dirk Deenen ontvingen geel. Op de andere flank was de rappe Stefan Jacobs helemaal niet te houden. Jacobs rondde met een mooie actie een goedlopende aanval af: 1-2. Frank Gielens deponeerde met een prachtige uithaal de bal in de kruising: 1-3. Op slag van rust miste keeper Van Dinter een voorzet van links waarna Thomas Weijs de 1-4 scoorde.

Na de pauze ging Leunen vrolijk verder. Stefan Jacobs was weer eens iedereen te snel af. Hij legde de bal terug op de inlopende aanvoerder Thomas Litjens die uithaalde: 1-5. Leunen bleef domineren maar doelpunten vielen er niet meer. Stefan Jacobs trof nog de onderkant van de lat. SV United kwam niet verder dan een buitenspelgoal van Bram van de Ven in de slotfase.