Boxmeer: oproep melden criminaliteit

BOXMEER | Burgemeester Van Soest van Boxmeer roept in een brief aan de inwoners op om criminaliteit te melden. 'Georganiseerde criminaliteit lijkt ver van ons bed, maar is soms toch dichterbij dan u denkt', meldt Van Soest.

Hij noemt als voorbeelden een hennepkwekerij in de wijk, een xtc-lab in een leegstaande loods, een buurman met een uitkering die in een dure auto rijdt of iemand die wordt bedreigd.

Vaak gaat het om criminaliteit die niet meteen zichtbaar is. Maar die wel ingrijpende gevolgen heeft en de veiligheid in gevaar kan brengen. Burgers weten vaak het beste wat in hun directe omgeving speelt. Daar kunnen de politie en het Openbaar Ministerie hun voordeel mee doen.

Drugscri­minaliteit komt vaak voor. In drugspan­den is vaak sprake van een gevaarlijke situa­tie. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor buren en omwonenden. Omdat illegaal stroom wordt afgetapt ontstaat brandgevaar. Maar liefst één op de vijf woningbran­den ontstaat door hennepteelt. Melden kan via telefoonnummers 0900-8844 (politie) of 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem of via de website van de gemeente Boxmeer.