Programma bezoek Engelse veteranen

Donderdag 14 september:

Aankomst bij De Witte Hoeve rond 18.00 uur.

Optreden van het Mannenkoor om 20.45 uur.

Vrijdag 15 september:

Vrij te besteden dag. De mogelijkheid bestaat Overloon of Kevelaer te bezoeken of in Venray te blijven.

Zaterdag 16 september:

Lunch in tuincentrum Thuylshof om 12.00 uur. Om 14.30 uur onthulling plaquette voor de bevrijder Donald Barret in Baexem.

Zondag 17 september:

Herdenking ceremonie Engels kerkhof Venray om 11.00 uur. Publiek is hierbij van harte welkom. Aansluitend bijeenkomst in De Witte Hoeve met om 13.30 uur de (besloten) presentatie van de documentaire over John Sleep, gevolgd door een optreden van de Engelse zangeres Emma Brown.


Bekijk hier een verslag van de ceremonie van 2016

Om 14.30 uur is de documentaire vervolgens op Peel en Maas TV te zien. Deze uitzending wordt op de Venrayse lokale tv-zender elk uur herhaald tot en met maandag 23.30 uur.

Maandag 18 september:

Om 12.00 uur rondvaart met de pannenkoekboot vanaf Steyl naar Arcen en terug.

Dinsdag 19 september:

Bezoek aan de Grebbeberg en de Gedachtenis kerk in Rhenen. Vanaf 20.00 uur feestavond met optredens van De Sjanellekes en Bloas um op. In de pauze wordt een tombola gehouden.

Woensdag 20 september:

Bezoek aan de Luitenant-generaal Best kazerne in Vredepeel. Om 20.00 uur een optreden van het koor uit Ysselsteyn in De Witte Hoeve.

Donderdag 21 september:

Vertrek naar Engeland om 09:30 uur.


Nieuwe straten in Veulen

Veulen | In het uitbreidingsplan Veulen worden twee nieuwe straten aangelegd. Beide straten hebben een naam nodig. Er is gekozen voor Boggerd en Rector Verbugtstraat.

Op de hoek Brugpas en Veulenseweg staat de nieuwbouw gepland in Veulen. Op die plek heeft altijd een boomgaard gestaan, die bekend stond als Boggerd. Door de nieuwbouw komt de boomgaard te vervallen, maar de naam blijft op deze manier voortbestaan.

Rector Verbugt (1916-1978) heeft het rectoraat Veulen gesticht en heeft ervoor gezorgd dat de kerk daar werd gebouwd.