Peter-Jan Schellen maakt samen met zijn zonen de balans op na het bezoek van de orkaan Irma.
Peter-Jan Schellen maakt samen met zijn zonen de balans op na het bezoek van de orkaan Irma. Foto: familie Schellen

Orkaan Irma treft Venraynaar

Venray | Het waren spannende uren voor oud-Venraynaar Peter-Willem Schellen toen orkaan Irma een spoor van vernieling trok in de Amerikaanse staat Florida. Schellen woont sinds 2015 in een van de buitenwijken van Miami.

De schade aan zijn woning valt mee. "Gelukkig wel. Het was wel een ontzettend spannende dag. Er werden rukwinden gemeten van meer dan 160 kilometer per uur. En er waren meerdere tornado's." Schellen kon maandag beperkte schade vaststellen: één losse dakpan, schuttingdelen waren omgewaaid, tuinplanten waren stuk en kwelwater in één slaapkamer. "Delen van de schutting waren al aangevreten door termieten en het tapijt hebben we uit huis gehaald om te drogen."

Schellen woont dus vanaf 2015 in Miami, nadat een oud-vennoot van KPMG Arnhem hem een baan- en verhuisaanbod deed bij de Zwitserse cementfabriek Holcim. Door een fusie tussen Holcim en het Franse Lafarge werd de accountantsdienst echter naar Parijs verhuisd en inmiddels werkt Schellen als accountant bij een Spaanse televisiezender. Hij woonde van 2009 tot 2015 in New York op basis van zijn huwelijk met zijn Amerikaanse vrouw Amanda. In Miami heeft het gezin zijn draai gevonden. Peter-Willem en Amanda hebben twee zoons: Willem John (In de Paterskerk gedoopt) en Jake Peter (moet nog gedoopt worden in Venray).

Schellen is een bekende naam in Venray. Zo zat vader Wim Schellen voor de SP in de gemeenteraad, werkte moeder Miep bij de GGZ en opa Piet Schellen richtte SV Venray mede op.