College dinsdag weer compleet?

VENRAY | Drie maanden nadat CDA-wethouder Lucien Peeters opstapte is het college na dinsdag weer op volle sterkte. Tenminste als de gemeenteraad instemt met de promotie van raadslid Anne Thielen (26) tot wethouder.

Thielen heeft dan nog een halfjaar voor de boeg tot aan de verkiezingen van 21 maart 2018. Dat het om zo'n korte periode gaat, was voor de oppositie aanleiding tot protest. Want het college moest het tot de verkiezingen maar uitzitten met drie in plaats van vier wethouders.
Toch zette het CDA door en presenteerde in augustus Anne Thielen als opvolger van Peeters. De oppositie wordt de wind uit de zeilen genomen door de afspraak dat Thielen afziet van wachtgeld, mocht ze straks niet terugkomen op haar post.

Het CDA heeft ook meteen een nieuw raadslid klaarstaan om de vrijkomende stoel van de kersverse wethouder in te nemen. Martijn Direks (41) uit Castenray maakt de negenkoppige fractie weer compleet. Direct na de installatie van Anne Thielen zal Direks, die al jarenlang commissiewerk doet voor het CDA, worden beëdigd tot raadslid. Dit gebeurt direct aan het begin van de vergadering die om 19.30 uur begint in het gemeentehuis.