Bram Lenssen en Hacihan Cataloglu, twee van de vaste gezichten van Mr. Hop.
Bram Lenssen en Hacihan Cataloglu, twee van de vaste gezichten van Mr. Hop. Foto: Eigen foto

Mr. Hop nu ook online open

Venray | Aan de Raadhuisstraat in Venray opende Mr. Hop deze zomer zijn deuren. Dit initiatief van vijf jonge ondernemers uit Venray is een winkel met ruim 1400 speciaalbieren, vele pakketten en andere leuke biergerelateerde producten.

Mr. Hop is een uitvloeisel uit de samenwerking tussen Maarten Koenen, Sid Faessen, Jeroen van Lier en Freek van Lier, de ondernemers achter onder andere het koffieconcept Boonesta en Smokesmarter enerzijds en Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting anderzijds.

De beste ideeën ontstaan op een viltje aan de bar!' en dat geldt letterlijk voor het initiële idee van Mr. Hop. De initiatiefnemers zaten aan de bar bij Goesting met elkaar te praten en kwamen zo tot het idee om een webshop in het leven te roepen waarbij ook de beleving achter de bieren op de klant overgebracht gaat worden.

"We willen van Mr. Hop een persoon maken, je nieuwe biervriend, iemand met wie je graag je bier-ervaring deelt", laat Gijs Schapendonk weten. En zo geschiedde, vanaf 8 juli is de winkel een feit en nu dus ook de webshop www.misterhop.com. Het opzetten van een fysieke winkel kwam pas later aan bod. Enerzijds is de winkel ontstaan omdat het enige verschil tussen de winkel en een magazijn het netter neerzetten van de flessen is, anderzijds omdat het online vertrouwen uitstraalt als er offline een fysieke winkel achter zit.
De initiatiefnemers achter Mr. Hop geloven dat de verschillende achtergronden het verschil gaan maken tussen Mr. Hop en andere verkooppunten voor speciaalbier, zowel online als offline.

"We maken gebruik van de kwaliteiten van ieder van ons om samen iets moois neer te zetten.De mengelmoes van de online ervaring van de webshops van Smokesmarter, het in de markt zetten van een merk als Boonesta en de belevingsfactor van Goesting. Al deze factoren samen maken Mr. Hop tot een succes, een succes dat moet leiden tot het bezoek van vele beergeeks, die continue op zoek zijn naar nieuwe producten en uitdagende, unieke bieren. Maar het succes is ook afhankelijk van de lokale markt, als het gaat om een avondje genieten met vrienden, passende bieren bij een heerlijke maaltijd of het weggeven van een mooi cadeau, dat zijn de momenten waarop Mr. Hop voor je klaarstaat."

De reacties van zowel kenners als ontdekkers op de kennismaking met hun nieuwe biervriend zijn uitermate goed. Hop eens binnen op de Raadhuisstraat 36A in Venray.

Wout Poels klimt in Vuelta

Blitterswijck | Dankzij een ijzersterke tijdrit is wielrenner Wout Poels dinsdag geklommen naar de achtste plek in het algemeen klassement van de Vuelta.


De Blitterswijckse wielrenner van Team Sky werd zevende in de race tegen de klok en pakte vooral veel tijd op concurrenten Michael Woods en Esteban Chaves. Chris Froome, kopman van de ploeg van Poels, leidt de dans in de Ronde van Spanje. De Brit blijft Vincenzo Nibali (tweede) en Wilco Kelderman (derde) voorlopig voor in het klassement.