Open trainingen judovereniging

Venray | In het kader van de Nationale Sportweek (9 tot en met 17 september) verzorgt Judovereniging Venray in die week trainingen die voor alle kinderen toegankelijk zijn. "Wij verzorgen ook de kleding tijdens deze trainingen", zegt Adrie van Stokkem van de Venrayse judovereniging.

Door Evelien van der Zwaan

"Hoofdzakelijk hebben wij het initiatief binnen de vereniging gehouden. Broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes van de leden zijn uitgenodigd om in deze week een lesje mee te pakken. Natuurlijk zijn alle kinderen van buiten de vereniging ook van harte welkom om een training te komen volgen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde", zegt Van Stokkem de reden om de Nationale Sportweek te ondersteunen.

Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur en op woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur mogen kinderen vrijblijvend een judoles komen volgen. "Wij zullen de trainingen dan speciaal richten op de kinderen die nog nooit eerder aan judo hebben gedaan.

De basistechnieken van de judosport komen aan bod en zeker ook hoe zij die in het dagelijks leven kunnen toepassen, zoals bijvoorbeeld bij het vallen." Naast het bedrijven van sport kenmerkt de judosport zich ook door andere disciplines. Het beheersen van agressie, respect hebben voor anderen maar ook zeker het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Van Stokkem: "Ik heb ervoor gekozen om ieder jaar mee te doen aan de Nationale Sportweek, omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen kennismaken met de judosport. Je ziet vaak dat ze al erg snel kiezen voor voetbal, vaak omdat die sport gewoon erg bekend is onder de jeugd en veel in het nieuws aan bod komt. Overige sporten zoals de judosport zijn minder bekend, vandaar onze deelname aan deze week. Naast het vergroten van ons bereik onder de jeugd is het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om met andere sporten in contact te komen. Veel sporten zijn namelijk ook karaktervormend en goed voor de gezondheid."


Tbs'er meldt zich in Venray

Venray | De voortvluchtige tbs'er, Khalid Lakhlifi, meldde zich dinsdagmiddag bij de Vincent van Gogh-kliniek in Venray. Het Landelijk Parket meldt dat Fast NL de zaak onderzoekt.

Fast NL (Fugitive Active Search Teams) is een opsporingsteam van de politie dat hoofdzakelijk bezig is met het traceren en aanhouden van voortvluchtigen. Lakhlifi sloeg in 2002 René Steegmans in Venlo dood.