ActiveRooy bestaat 60 jaar

Venray | 2007: het vijftigjarig jubileum van de Rooyse VK staat op de jaaragenda met allerlei bijbehorende festiviteiten. Herinneringen worden opgehaald, foto's uit archieven en privé collecties verzameld en langzaam begint het te kriebelen. Het wordt tijd om de gloriejaren van volleybal in Venray nieuw leven in te gaan blazen.

In 2008 wordt de Rooyse VK, in 1985 ontstaan uit een fusie tussen het in 1957 opgerichte VC Rooy en het in 1964 opgerichte Lyceum, omgedoopt tot ActiveRooy. Onder deze naam zal het roer worden omgegooid. 'ActiveRooy naar de Divisie' is het ambitieuze plan om de vereniging onder een fris bewind tot nieuwe hoogtepunten te gaan leiden.

In de loop van het afgelopen decennium wist ActiveRooy Dames 1 dit ambitieuze doel te bereiken. Zij wisten in slechts enkele jaren van de eerste klasse naar het tweededivisieniveau te stijgen. Het was dan ook niet voor niets dat het damesteam in december 2014 verkozen werd tot sportploeg van het jaar. Een bekroning van een geweldig seizoen waarin maar liefst vijf teams kampioen wisten te worden. Een mooie graadmeter van de ontwikkeling die de vereniging in de breedte wist te realiseren. Afgelopen seizoen moest er helaas voor het eerst in jaren een tegenslag geïncasseerd worden met degradatie naar de derde divisie. Dit is echter geen reden tot paniek. Met veel aanstormend talent in opleidingsteam dames 2 wordt deze tegenslag ongetwijfeld omgezet in een kans op wederom een kampioensfeest. Het type feest dat sinds de nieuwe koers verenigingsbreed herhaaldelijk gevierd is. Aankomend weekend wordt het zestigjarig bestaan van ActiveRooy gevierd. Zaterdag strijden leden en oud-leden tijdens een mixtoernooi om de eer. Tijdens de aansluitende feestavond wordt vervolgens gezamenlijk het glas geheven op de rijke historie van VC Rooy – Lyceum – Rooyse VK – ActiveRooy.


Truckrun Boxmeer

Boxmeer | De 29e editie van Truckrun Boxmeer wordt gehouden op zondag 17 september. Op deze dag bezorgen zo'n 250 chauffeurs mensen met een beperking een bijzondere dag.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer vanaf 10.00 uur. Er is dan eten en muziek. Om 13.00 wordt gestart vanuit Boxmeer in de richting van St. Anthonis, Wanroij, Mill, Beers, Cuijk, Oeffelt en weer terug naar Boxmeer.

Kijk op de website www.truckrunboxmeer.nl voor de laatste nieuwtjes of kijk op www.facebook.com/truckrunboxmeer.