De Peelkorf start met nederlaag

De Peelkorf- Be Quick 12-16 (7-10). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (3), Linda Verlijsdonk (2), Lisa Verlijsdonk (2), Loes van Dijck, Tina Janssen, Rachel van Meijel, Eline Claessens en Rozan Romme.

Ysselsteyn | De korfbalsters van De Peelkorf zijn met een thuisnederlaag aan hun avontuur in de topklasse begonnen.

De Ysselsteynse ploeg ging zondag op eigen veld met 12-16 onderuit tegen Be Quick. Zonder trainer/coach en met een gewijzigde samenstelling staan de Ysselsteynse dames voor een grote uitdaging in de hoogste klasse van het dameskorfbal, de topklasse. Al snel vonden de gasten uit Nuland de korf en keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Lisa Verlijsdonk wist met het eerste Ysselsteynse doelpunt iets terug te doen.

Via een 1-3 stand liep Be Quick uit naar een 2-7 voorsprong. Vanaf dat moment schommelde het spelbeeld op en neer. De Peelkorf wist via verschillende scores het gat met momenten te dichten tot drie doelpunten verschil. Door een afstandsschot van Loes van Dijck werd er gerust met een 7-10 stand.

Direct na rust vielen de scores om en om. Helaas wisten de Ysselsteynse korfbalsters het gat niet kleiner te krijgen dan drie doelpunten, waardoor het verschil voor Be Quick groot genoeg bleef. In de laatste minuten werd er nog om en om gescoord, waarna bij het laatste fluitsignaal de eindstand van 12-16 op het bord kwam te staan.

Al met al kan de thuisploeg positief terugkijken op deze eerste wedstrijd tegen een gerenommeerde topklasser. De Peelkorf heeft laten zien strijdbaar te zijn en hard te werken.

Zondag in de uitwedstrijd tegen Prinses Irene moet deze strijdlust opnieuw naar boven worden gehaald om de punten mee naar Ysselsteyn te nemen.

Korfbalsters SVOC'01 openen met verlies

De Horst -SVOC'01: 10-7 (6-3). Doelpunten: Fleur de Mulder (2), Maartje Janssen, Sofie de Mulder, Inge Classens, Aniek Sanders en Linda Claessens.

De Horst | De korfbalsters van SVOC'01 verloren zondagmiddag in de overgangsklasse het uitduel met De Horst: 10-7 (6-3). Tegenstander in de openingswedstrijd was De Horst, waartegen vorig jaar het seizoen nog afgesloten werd.

Na een duidelijke voorbespreking van de nieuwe coach Raymond Celak betrad SVOC'01 het veld met frisse moed.

De wedstrijd begon aan beide kanten wat aarzelend, waardoor de openingstreffer nog even op zich liet wachten. Helaas voor de gasten werd die uiteindelijk door De Horst gescoord, maar niet veel later werd de stand weer gelijkgetrokken. Hierna brak een fase aan, waarin er voldoende kansen werden gecreëerd, maar de afwerking nog tekortschoot. De Horst was hierin efficiënter, waardoor SVOC'01 met een 6-3 achterstand de rust inging. In de rust werd duidelijk gemaakt dat de gasten de wedstrijd met veel meer vertrouwen en 'drive' moesten hervatten.

Er zat zeker meer in en dat wisten de speelsters ook allemaal. In de tweede helft werd er met meer uitstraling gekorfbald, waardoor de achterstand kort na rust verkleind werd tot 6-4. De Horst bleef echter ook scoren en er werden aan SVOC-zijde te veel kansen gemist om de wedstrijd nog écht spannend te maken. Hierdoor werd een einduitslag van 10-7 bereikt.

Zondag om 13.00 uur begint de wedstrijd van SVOC'01 tegen het gepromoveerde Klimop.