Uitslagen motorcross

Lichtenvoorde | Bij de quads nationalen ging Job Smits (Ysselsteyn) van start. Smits behaalde een tweede plaats, maar speelt verder geen rol in de stand van het NK in deze klasse door het missen van de meeste wedstrijden.

Wout Smits (Ysselsteijn) sloot zaterdag het NK quads (KNMV) af met een derde plaats in het dagklassement. In de eindstand behaalde hij de zevende plaats.

Wout Smits had kans om in de eindstand op het podium te eindigen, maar door het missen van twee wedstrijden ging deze kans verloren.

Uitslagen

Lichtenvoorde (KNMV) NK quads: 3. Wout Smits (Ysselsteyn). 10. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Eindstand NK quads: 7. Wout Smits (Ysselsteyn). 23. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Oss (MON) Galvin cup: 37. Bart Pijpers (Wanssum). 46. Tino Broere (Wanssum)

NK quads inters: 1. Romé Huibers (Oirlo). 3. Johan Gommans (Oirlo)

NK quads nationalen: 2. Job Smits (Ysselsteyn)

NK MX 2 junioren: 8. Juup Tax (Wanssum). 26. Dave Thielen (Wanssum)

NK MX open junioren B-finale: 23. Marc van Dijck (Venray)

DMX Nederweert (KNMV) 85cc grote wielen: 31. Niels Huibers (Groeningen).

Thuiszege sterk Oranje Wit

Oranje Wit-Klick'15: 13-7 (8-2). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (4), Kim Hendrix (2), Aniek Drabbels (2), Dionne Drabbels, Steffie van Rooij, Mandy Litjens, Jessica Klaassens en Nathalie Loenen.

Leunen | De korfbalsters van Oranje Wit waren zondagmiddag in de hoofdklasse te sterk voor Klick'15. De gasten werden met een 13-7 (8-2) nederlaag naar huis gestuurd.

Ondanks een moeizame start lukte het Oranje wit toch om de score te openen. Na twintig minuten stond er een gelijke score van 2-2 op het bord.

Het spel van Oranje wit werd beter en er vielen meer doelpunten, waardoor de stand op 6-2 kwam te staan. De gasten uit Wilbertoord scoorden niet mee en daardoor kon de thuisploeg vlak voor de rust verder uitlopen: 8-2.

Na rust stokte de score aan Leunse kant en kon Klick dichterbij komen: 9-5. Onder leiding van nieuwe coach Edwin Griesheimer lukte het Oranje Wit de controle over de wedstrijd terug te krijgen. De winst kwam niet meer in gevaar. Hoewel het tempo iets omlaag ging werd er toch nog een aantal keer gescoord, wat resulteerde in een eindstand van 13-7. De eerst punten zijn dus binnen.

De volgende wedstrijd wordt tegen Klimroos gespeeld in Hoogeloon.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (2-2), maar na tien minuten kwam Oranje Wit beter in de wedstrijd en won de ploeg het eerste competitieduel overtuigend.

Korfbalsters Merselo onderuit

Merselo | De korfbalsters van Merselo gingen zondagmiddag in de eerste klasse onderuit in de uitwedstrijd tegen Nijnsel.

De gasten verloren met 8-3. Nijnsel was in de eerste competitieronde een maatje te groot voor Merselo, dat met een aantal nieuwe speelsters in de gelederen hard werkte,, maar desondanks halverwege het duel tegen een 4-2 achterstand aankeek. De thuisploeg wist in de tweede helft verder afstand te nemen.

"We weten waar we de komende trainingen aan kunnen werken", zegt Aniek van den Heuvel. Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven (2) en Jacqueline van Meijel,