Afbeelding
Foto: Biobalans

Biobalans open bij Zorg De Keizer

Venray | Deze week opent Biobalans in Venray zijn deuren bij zorgcentrum de Keizer. Biobalans richt zich op orthomoleculaire therapie. Anne Fransen en Jessica Bekker zijn de therapeuten die samen Biobalans zijn gestart.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht om de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Orthomoleculaire therapie oftewel 'leefstijlgeneeskunde'?gaat ervan uit dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen alle organen en systemen in het lichaam en tussen de psychische, emotionele en sociale processen. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten ontstaan. De therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van je gezondheidsklachten en heeft tot doel om de lichaamscellen, onze bouwstenen, te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. "Wij maken gebruik van verschillende leefstijlinterventies gericht op onder andere voeding, beweging, ontspanning en bioritme.?Individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose", aldus Anne.

Orthomoleculaire therapie is een geschikte therapievorm voor een groot aantal ziektebeelden. "Denk daarbij aan chronische ontstekingsziektes,?darmklachten, allergische reacties, schildklierproblemen, vermoeidheidsziekten en leer- en gedragsstoornissen", legt Jessica uit. "Het kan echter ook goed toegepast worden bij gezond ouder worden, fitter voelen, zwangerschap, gewichtsbeheersing en sportprestatie verbetering."

Biobalans is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. Vele zorgverzekeraars vergoeden een deel of zelfs de gehele behandeling. Op de website van www.biobalans.net staat meer informatie over de praktijk. Voor vragen of het maken van een afspraak kunnen belangstellenden altijd contact opnemen. Biobalans, Praktijk voor orthomoleculaire therapie, Keizersveld 9e, 5803 AM Venray, telefoon 0478-700535, website www.biobalans.net, e-mail. info@biobalans.net.