Afbeelding
Foto:

Beste van Nederland

Eindhoven | Afgelopen weekend werden de jaarlijkse Nederlands kampioenschappen voor politiehonden in het voetbalstadion van SV Eindhoven gehouden.

Tijdens de twee wedstrijddagen werd door dertig politiehonden uit Nederland gestreden om het felbegeerde kampioenschap dat in drie klassen is onderverdeeld: de klasse politiehonden 1 , Politiehond 2 en objectbewakingshond. Ivo Janssen kwalificeerde zich in juni al door Limburgs kampioen te worden in de klasse politiehonden 2 Hierdoor kreeg de regerend kampioen van 2016 de kans zijn titel te verdedigen. Spike wist alle oefeningen nagenoeg foutloos uit te voeren waardoor hij uiteindelijk 446 punten (maximaal 450 punten) wist te behalen en met die score tot kampioen werd uitgeroepen.

Ook Henk van Rooy met zijn Mechelse herder Nero, eveneens lid van politiehondenvereniging Buitenlust, had zich gekwalificeerd. Hij wist met Nero een eervolle zesde plaats te behalen in het objectbewakingsprogramma. Cor Barends uit Venray, lid van collegavereniging bij Dag en Nacht was uitgenodigd om als pakwerker te fungeren, waardoor de Venrayse politiehondenverenigingen op het NK vertegenwoordigd waren.


Peelmuseum

America | Het Peelmuseum in America is geopend op zondag 10 september van 13.30 tot 16.30 uur. Een gids gaat vertellen over het werken en leven in en bij de peel. Er kan een plaggenhut worden bekeken, net als een schaapskooi en de hut van Rowwe Hezen. Het Peelmuseum is gelegen aan de Griendtsveenseweg 69 in America.