Lottum: open dag Roozenhoeve

Lottum | In maart 2017 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: de ondernemers Lydia van Beek (51) en Ronald Paardekooper (54) verwezenlijkten hun ambitie met de start van een geitenbedrijf. Ronald heeft vrijwel zijn gehele carrière in de mengvoerindustrie gewerkt, Lydia werkte als verpleegkundige. Ze kiezen duidelijk voor het verbinden van hun bedrijf met de maatschappij, sector en omgeving.

Vof De Verbinding is voor Lydia en Ronald niet alleen een juridische bedrijfsnaam. De ondernemers gaan het verbinden letterlijk in de praktijk brengen. "Het staat voor de verbinding tussen ons als zakenpartners, de verbinding die we aangaan met geitenhouders en de geitenhouderij én de verbinding die we willen leggen met de maatschappij", zegt Ronald. Voor wat dit laatste betreft, is er op het geitenbedrijf een skybox, een geitenspeeltuin en een picknickplaats. Ook met het ontvangen van excursies en de verkoop van geitenkaas onder de naam De Roozehoeve, geven ze invulling aan de maatschappelijke verbinding.

Communicatie met de sector en de maatschappij vinden de ondernemers van groot belang. Dit is dan ook de reden dat ze ondanks de drukte van een startend bedrijf actief zijn op Facebook onder de naam De Roozehoeve. Daarnaast is De Roozehoeve opgenomen in de regionale fietsroute Go Agri Horst aan de Maas (zie www.liefdevoorlimburg.nl). Ronald: "De veehouderij in Nederland wordt regelmatig negatief in het daglicht gezet, terwijl het juist een sector is die heel gericht met maatschappelijke onderwerpen bezig is en goed voor de dieren zorgt. Dat willen we laten zien en daarom hebben we duidelijke keuzes gemaakt bij de opstart van ons bedrijf." Op zondag 10 september van 10.00 – 17.00 uur houden de ondernemers een open dag voor 'buren, burgers en buitenlui'.

Het adres: Losbaan 44 in Lottum. Bezoekers kunnen de stal bezichtigen en kennismaken met de Nederlandse geitenhouderij. Andere activiteiten zijn: rondleiding over het bedrijf, springkussen voor de kinderen, geitenkaas proeven die daarna uiteraard ook gekocht kan worden, puzzeltocht waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Verder is er een tent waar de bezoekers gezellig na kunnen praten en wat kunnen drinken. Uiteraard lopen de ondernemers rond om vragen te beantwoorden.Tussen 13.00 en 15.00 worden de geiten gemolken.


Voor meer informatie over deze open dag neem contact op met Ronald Paardekooper via info@deroozehoeve.nl of telefoon 06-53576542.


Proefles taoïstische tai chi

Venray | De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland houdt op maandag 18 september van 19.30 tot 21.30 uur open huis in buurtcentrum 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray.

Aanleiding is de nieuwe beginnersklas die op maandag 18 september van start gaat. In drie maanden leren de cursisten de 108 bewegingen van de Taoïstische Tai chi set. Tai chi kan het best omschreven worden als een bewegende meditatieoefening die goed is voor de circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid en stressverlagend werkt. Deze langzaam uitgevoerde zachte bewegingen zijn voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Aanmelden voor de open les is niet nodig, iedereen is welkom.

Meer informatie: www.taoist.nl of telefoon 0492-769032.


Big Opening bij Van de Weem

Venray | Opel-dealer Van de Weem in Venray maakt het kopen van een nieuwe auto nu wel heel aantrekkelijk. Tijdens de spectaculaire opening, van 11 tot en met 16 september, krijgt de klant 2.000 euro extra inruilwaarde* boven op de Autelex-inruilwaarde van de huidige auto.

Naast de extra inruilwaarde krijgt iedereen die een nieuwe Opel koopt voor 500 euro gratis brandstof en ook mag hij of zij voor 250 euro aan Opel-accessoires uitkiezen. (*Opel Karl en Grandland X €1.000 inruilvoordeel). "The Big Event strijkt in september 2017 weer in ons land neer. Wij maken van deze gelegenheid gebruik om de 'The Big Opening' te houden en doen mee aan deze grootscheepse voordeelshow. Het zal een drukte van belang worden bij ons in de showroom", zegt Van de Weem. Via www.opel.vdweem.nl is een inruil-waardecheque aan te vragen. Die kunnen kopers van een nieuwe Opel tijdens de actieperiode van 11 tot en met 16 september verzilveren, wanneer ze hun eigen auto bij Van de Weem inruilen. Nieuw dit jaar is de verdubbelaar. Elke dag wordt er een taxatie uitgeloot, die geen 2.000 euro maar zelfs 4.000 euro extra inruilwaarde ontvangt. bij de Opel Karl en Grandland x is dat geen 1.000 euro maar 2.000 euro extra inruilwaarde. Om hiervoor in aanmerking te komen dient de klant een e-mailadres en NAW-gegevens achter te laten op www.opel.nl." Voor de 500 euro brandstof verstrekt Van de Weem aan de koper van een nieuwe Opel een tankpas. Deze pas is tot een jaar na de aankoopdatum geldig. Daarnaast mogen Opel-kopers voor 250 euro aan extra accessoires uitkiezen.


Hoogste cijfers

venray | Middelbare scholieren in Limburg halen gemiddeld de hoogste cijfers. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

Hierbij is gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten over een periode van vijf jaar. In Limburg halen scholieren gemiddeld een 6,592. In Venray halen scholieren gemiddeld een 6,574 op de cijferlijst en een 6,465 voor het eindexamen.

Scholieren uit Limburg halen gemiddeld een 6,592 op hun cijferlijst. Hiermee is Limburg de provincie waar de hoogste cijfers worden gehaald door scholieren. Limburg wordt gevolgd door de provincie Utrecht, waar scholieren gemiddeld een 6,583 halen. Zeeland bekleedt de derde plaats, met een gemiddeld cijfer van 6,581. Provincies waarbij scholieren een lager gemiddelde hadden op de cijferlijst zijn Flevoland, Drenthe en Overijssel. In Flevoland is het gemiddelde cijfer 6,518. In Drenthe ligt dit gemiddelde iets hoger (6,534). In Overijssel haalden scholieren gemiddeld een 6,539 op de eindlijst.