Afbeelding
Foto:

Beleef de middeleeuwen

Goch | Net over de grens bij Gennep staat de tijdmachine stil in 1474. De Bourgondiers trekken ten strijde en onderweg belegeren zij het rijke klooster Graefenthal in Goch-Asperden. Kunnen de verdedigingstroepen het klooster ontzetten en de nonnen redden? Het antwoord kun je op 16 en 17 september zien en meemaken tijdens het middeleeuwse evenement op het eeuwenoude landgoed van Klooster Graefenthal.

Leef mee met de heldhaftige manschappen, neem een kijkje achter de schermen in hun authentieke kampementen en maak kennis met alle facetten van de middeleeuwen. Buiten het slagveld gaat het dagelijkse leven gewoon door. Er is een uitgebreide markt met producten uit alle windstreken. In en rond de taverne kun je je tegoed doen aan Middeleeuwse gerechten en dranken. Muzikanten en entertainers vermaken je tijdens je rondgang over het terrein.

Kinderen zullen zich zeker geen moment vervelen: middeleeuwse spelen, boogschieten, in de 'huid kruipen' van een ridder, stokstoten, zelf brood bakken en nog veel meer. Klooster Graefenthal bevindt zich in Duitsland, net over de grens bij Gennep, 20 km onder Nijmegen. Openingstijden: zaterdag 16 september 11 tot 22 uur, zondag 17 september 11.00 tot 18.00 uur. Entreeprijzen: volwassenen 7 euro, kinderen/studenten en senioren (boven 60) 3 euro, middeleeuws gekleed 5 euro, gezinskaart 20 euro (2 volw. + max. 3 kinderen). Voor meer informatie kijk op de website www.kloster-graefenthal.de/event/mittelalterfest. Adres: Maasstrasse 48-50, 47574 Goch-Asperden.


Proeftraining ATV Venray

Venray | Op de atletiekbaan van ATV Venray gaat op zaterdag 16 september om 8.30 uur de hardloopcursus Start to Run van start.

Tijdens Start to Run wordt gewerkt aan conditie, energie en gezondheid. Het is een verantwoord programma van zeven weken waarbij een professionele trainer de deelnemers coacht om uiteindelijk 20 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen. Geïnteresseerden zijn welkom op de gratis proeftraining op 16 september. Check www.yakultstarttorun.nl of e-mail lopersgoep@atvvenray.nl voor meer informatie.