Start jouw toekomst Nu

Venray | Jongeren zonder diploma komen in Nederland moeilijk aan een baan.

27.500 Jongeren tussen 18 en 23 jaar die geen startkwalificatie hebben, geen opleiding volgen, niet werken en geen uitkering ontvangen moesten vorig jaar door hun gemeente weer op weg geholpen worden naar een opleiding of een baan. Jongeren waarvan de ouders een migratieachtergrond hebben, hebben vaak moeite met het vinden van werk.

Ze worden geweigerd door hun naam of uiterlijk. Daarnaast beschikken zij vaak niet over het juiste netwerk. Daarom houdt Stichting Activiteitencentrum Injaz in Venray in samenwerking met Buro Prinor het jongerenevenement Start jouw toekomst Nu op vrijdag 15 september van 16.00 tot 21.00 uur.

De jongeren worden door middel van sprekers, workshops en gesprekken geïnformeerd, gestimuleerd en gemotiveerd om aan hun toekomst te werken, ongeacht achtergrond, uiterlijk of achternaam. Hiervoor zijn drie sprekers uitgenodigd: Charles Ruffolo,Omar Muni en Raja Gelgata. Charles Ruffolo oftewel the NetworKing schreef het boek Netwerk Je Weg Naar Succes en ontwikkelde The NetworKing, het kaartspel Ruffle Shuffle.

Designer Omar Muni vluchtte op negenjarige leeftijd vanuit Somalië naar Nederland. Nu is hij een jonge en getalenteerde Nederlandse designer.

In 2009 gaf hij al als MBO Marshal lezingen op MBO-scholen om leerlingen te motiveren. Raja Felgata is hoofdredacteur van De Kleurrijke Top 100.

Dit is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders als antwoord op de huidige top lijsten zoals de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van Opzij. Daarnaast zijn er een aantal workshops, een informatiemarkt en een optreden.

Jongeren kunnen een gratis ticket bestellen via de website www.eventbrite.com. Activiteitencentrum Injaz is gelegen aan de Beukenlaan 2a in Venray.


Jubilerend Vox Humana zoekt zangers

Venray | Op woensdagavond 4 oktober starten de repetities van het regionaal projectkoor Vox Humana onder leiding van Frans van Houten weer.

Met dit tiende koorproject (oktober 2017 tot en met maart 2018) viert het koor dus zijn tweede lustrum. Vandaar dat het artistieke thema dit keer in dat feestelijk kader is geplaatst: Vox's Decima Volta of De Tiende keer van Vox Humana.

Het project eindigt in maart 2018 met drie concerten in Helmond en Deurne. Het koor nodigt nieuwe zangers en zangeressen uit om deze vocale uitdaging aan te gaan. De inschrijving van nieuwe (aspirant)-leden is inmiddels gestart.

Het koor betrekt haar leden uit de regio's Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg.

Op het concertprogramma staan koorwerken van Brumel, Josquin, Purcell, Händel, Vivaldi, Mozart, Brahms, Sullivan, Schumann, Dvorák, Elgar, Rossini, Fauré, Berlioz en Lauridsen.

Vox Human zingt met instrumentale begeleiding van de vaste pianist Evert Mostert en een symfonisch ensemble van strijkers en blazers.

Informatie is te vinden op de website www.projectkoorvoxhumana.nl en aanmelden kan tot 29 september via e-mail info@projectkoorvoxhumana.nl of telefoon (0493)314162.