Afbeelding
Foto: Christ van den Munckhof

Vader en zoon samen het dak op

Venray | Acht jaar geleden startte Huug Manders een eigen dakdekkersbedrijf: Tuhman dakbedekkingen. Afgelopen jaar trad ook zoon Martijn toe tot het Venrayse bedrijf. Samen zetten ze de volgende stap met deze mooie onderneming die zich ondanks de crisis goed heeft kunnen ontwikkelen.

Huug was van huis uit dakdekker, maar voordat hij zelfstandig werd was hij tien jaar lang bedrijfsleider in een andere branche. "De crisis heeft mij doen besluiten om zelfstandig als dakdekker te starten", legt Huug uit. "Ik koos daarbij zelfstandigheid boven een uitkering."

Huug richtte zich met name op de regio Nijmegen. "Daar waren relatief weinig dakdekkers die zich bezig hielden met het renoveren van daken. Later breidde mijn werkgebied zich uit en heb ik nu ook veel klanten in deze regio." Bij Tuhman kunnen klanten terecht voor platte daken, maar ook pannendaken. "In principe het hele dakverhaal." Huug en Martijn hebben zich de afgelopen jaren steeds bijgeschoold. "Veranderende regelgeving, hogere veiligheidseisen. Sinds vorig jaar ben ik onder meer gediplomeerd voor het plaatsen van veiligheidssystemen bij dakwerkzaamheden. Sinds deze maand zijn we gecertificeerd voor het keuren van klimmaterialen zoals ladders, loopbruggen, steigers, klimtouwen en Harnassen ." Daarnaast kunnen belangstellenden bij Tuhman 24/7 terecht voor problemen met hun dak. Tuhman is verder montagepartner van Velux-dakramen en worden de werkzaamheden uitgevoerd volgens het Bouwbesluit.

"Dat laatste is wel belangrijk. Ik kom regelmatig klussen tegen waarbij het dak door een beun volgens diens eigen normen is gemaakt of gerenoveerd en dat dat ondeugdelijk is gedaan. Dat is heel jammer voor de klant. Bij ons is kwaliteit gewoon belangrijk."


100 beste cartoons

Venlo | De 100 beste politieke spotprenten van het afgelopen jaar zijn van 27 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te zien in het Limburgs Museum in Venlo. Het zijn de inzendingen voor de Inktspotprijs 2017.

Wie die prijs wint, wordt bekendgemaakt door juryvoorzitter Claudia de Breij op 26 september in Den Haag. De dag erna komen alle tekeningen, inclusief de allerbeste, naar Limburg. Het 'vrije woord' is een van de belangrijkste verworvenheden van de democratie. De honderd inzendingen van dit jaar, actuele tekeningen die vaak geestig, soms genadeloos hard en altijd verrassend zijn, leggen stuk voor stuk de vinger op een zere plek. Ze geven een overzicht van ons jaar: Trump, Erdogan, aanslagen en Brexit zijn terugkerende thema's.

Meer informatie via de website www.limburgsmuseum.nl/nl/tentoonstelling/inktspotprijs.