Seniorservice Gilde Venray

Venray | Seniorservice biedt de gelegenheid om op een prettige, relaxte manier met de computer om te leren gaan.

Er wordt niet klassikaal les gegeven. Ieder leert in zijn eigen tempo de mogelijkheden van de computer kennen. De bijeenkomsten zijn elke dinsdag van oktober tot en met april. Persoonlijk aanmelden kan op 12 september tussen 9.00 en 10.30 uur. Op deze morgen kan men zich tevens aanmelden voor de workshops iPad en PowerPoint. Deze worden op de woensdagmiddag gegeven. Op vrijdag 6 oktober start bij de Senior Service een cursus Excel.

Bij voldoende aanmeldingen wordt er een tweede groep gevormd worden op de donderdagavond. Belangstellenden van alle leeftijden, kunnen informatie krijgen of zich aanmelden via e-mail jos.linders@home.nl of telefoon 06-20019296. Op de maandagochtend start de cursus Foto's bewerken met Photoshop Elements. De deelnemers moeten voldoende ervaring hebben met de werkwijze van computer of laptop. Met tempo, wensen en kennis van de individuele deelnemer, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Met Photoshop Elements nr. 9 wordt geoefend om belichting en kleuren bij te stellen, teksten aan te brengen, filters te gebruiken en het maken van transformaties en selecties.

Meer geoefende deelnemers werken aan een fotoboek en verjaardagskalender via internet en een fotopresentatie met muziek. Opgeven bij Leo Willems via telefoon 585435 of e-mail leo.jac@home.nl.

Met ingang van het nieuwe seizoen is er binnen Seniorservice bij diverse groepen weer plaats voor nieuwe deelnemers.

Kaarten maken op maandagmorgen, informatie en aanmelden bij Nelly Geurts, tel. 541332.

Hardanger op maandagmiddag, informatie en aanmelden bij Thea Salomè, tel. 853642.

Nederlandse conversatie op dinsdagochtend, informatie en aanmelden bij Sjef Wester, tel 588600

Handwerkgroep dinsdagmiddag, informatie en aanmelden bij Tiny Keijsers, telefoon 571403

Mandala tekenen donderdagochtend, erg veelzijdig, er kan ook realistisch getekend worden bv. dieren portretten bloemen en planten. informatie en aanmelden bij Hilde Jenneskens, tel. 588228 -Houtsnijden donderdag ochtend, informatie en aanmelden bij Hans Cornelissen, tel. 585075

Pasteltekenen donderdag middag, informatie en aanmelden bij Anita Arts, tel 546485

Hobby-allerlei groep donderdagmiddag, Er worden wenskaarten gemaakt, gebreid, gehaakt, gepuzzeld en allerlei andere creativiteitsvormen ondernomen. Maar er wordt ook gekaart (rikken) informatie en aanmelden bij Marian de Boer tel. 589063

Bij voldoende aanmeldingen starten ook de groepen Mixed Media en Scrapbook. Aanmelden en informatie: Heleen van Scherpenzeel, telefoon 06-49661872. Meer informatie is ook te vinden op www.seniorservice.nl.

Seniorservice Gilde Venray is gelegen aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray.


Coach voor nalatenschap belangrijker

Venray | Bert Fleuren heeft al meer dan 25 jaar een administratiekantoor. Digitalisering van de branche heeft Bert doen besluiten om zijn dienstenpakket uit te breiden. Dit voorjaar heeft hij de opleiding als nalatenschapscoach afgerond.

Erfrecht, huwelijksvermogensrecht en samenlevingsovereenkomsten hebben altijd zijn aandacht gehad. Op dat gebied zijn de afgelopen paar jaar diverse veranderingen geweest binnen de wetgeving waardoor mensen niet altijd op de hoogte zijn van die regelgeving. "Neem samengestelde gezinnen van mensen die na een scheiding weer gaan samenwonen of trouwen. Dan spelen er best veel zaken. Het is belangrijk om dan vooraf de zaken goed te regelen."

Zo wordt binnenkort ook de regelgeving bij trouwen in gemeenschap van goederen veranderd.

"Dit houdt in dat de gemeenschap van goederen straks alleen nog bestaat uit het inkomen en vermogen dat de echtgenoten tijdens hun huwelijk hebben verkregen. Bezittingen en schulden die er al waren bij het aangaan van het huwelijk behoren dan niet meer tot de gemeenschap. Erfenissen en schenkingen blijven dan altijd buiten de gemeenschap van goederen. Het maakt niet uit of deze voor of tijdens het huwelijk zijn ontvangen. Dit houdt ook in dat er bij overlijden een andere verdeling ontstaat."

Volgens Bert Fleuren worden dit soort zaken vaak niet aan de voorkant geregeld maar komen mensen pas hiermee in aanraking wanneer er iemand overlijdt. "Dan liggen de problemen al vaak op tafel en is dat lastig om zaken recht te trekken."

Bert Fleuren kan als nalatenschapscoach een belangrijke rol vervullen voor de mensen. "Het draait niet alleen om besparing van de erfbelasting maar het belangrijkste is dat een toekomstige nalatenschap bij de juiste personen terecht komt."

Voor meer informatie kijk op www.bertfleuren.nl of neem contact op met Bert via info@bertfleuren.nl. Bert Fleuren Administratie en Nalatenschapscoach is gevestigd aan de Kempweg 143 te Venray.


Dagfietstocht IVN

Oostrum | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 10 september de traditionele jaarlijkse dagfietstocht. Vertrek is om 10.00 uur op het plein bij de kerk van Oostrum.

Na een tocht van ongeveer 42 kilometer, arriveren de deelnemers tussen 16.00 en 17.00 uur weer in Oostrum. De tocht gaat via Oirlo, Horst, Lottum en Melderslo, Tienray terug naar Oostrum.

Er wordt gefietst door de Kasteelse bossen in Horst en ook het Zoemhuuske, kasteel Ter Horst, de Rowwen Hook, natuureducatieterrein het Risselt Kapelke worden gepasseerd.

De groep volgt het stroomgebied van de Groote Molenbeek en komt daarna uit bij natuurgebied 't Ham. Lottum, Melderslo, museum De Locht en het Lochsmeer zijn ook in het programma opgenomen. Kijk op de website www.ivn-geysteren-venray.nl voor de laatste informatie.