Afbeelding
Foto:

Gilde succesvol op Landjuweel Soest

Soest | St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck was succesvol op het Landjuweel in Soest.

Het Landjuweel wordt eenmaal in de zeven jaar gehouden voor de schuttersgilden die aan gesloten zijn bij Noord-Brabantse Federatie Schuttersgilde. Dit maal was het Groot Gaesbeekers Gilde Soest van het Land van Cuijk die het prima organiseerde.

121 schuttersgilden vonden de weg naar Soest om de strijd in wedstrijden aan te binden met onder andere vendelen,trommen, bazuinblazen, geweerschieten, kruisboog, handboog en voedboog schieten en standaard rijden.

Vooraf aan de wedstrijden en optocht was er een massale opmars die onder leiding stond van kringkapitein van het Land van Cuijk Hay Gooren van het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck, de kring kapitein mocht circa zesduizend gildebroeders en- zusters voorgaan om de massale opmars te begeleiden en presenteren aan de wereldlijke en kerkelijke overheid met onder meer kardinaal Wim Eijk, kerkelijke overheid, commissarissen van de koning, van Utrecht en Noord- Brabant en de burgemeester van Soest en verdere genodigden en het brengen van vendelgroet door honderden vendeliers, onder toezicht van duizenden toeschouwers op de tribune en langs het opkomst veld van de massale op mars.

Aansluitend aan e de optocht waren de gildewedstrijden. Het was de derde maal dat het St. Antonius Abt Gilde aan het Landjuweel deelnam. En voor de eerste maal viel het gilde in de prijzen.

Uitslagen: 1e prijs algemeen klassement (optocht) 1e prijs gildetrom Eric Langenkamp, 1e prijs muziektrom ereklasse Eric Langenkamp (met de Zwitserse Bazel trom) 1e prijs gildetrom jeugd Mathijs Linders, 1e prijs groepjeugd (muziektrom)gemengd met senioren Cas Theeuwen, Mathijs Linders en Mark Roosengarten, 2e prijs schieten korpsviertal met de schutters Mathieu Linders Carla Claesens, Jan v.d. Water en Hay Gooren.


Wandeling WWL

Leunen | De Werkgroep Wandelpaden Leunen houdt op zondag 10 september een natuurwandelroute in natuurgebied de Leunse Paes.

Tijdens de wandeling gaan leden van WWL de wandelaars informeren over flora en fauna in de Paes.

De natuurwandeling start om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij De Baank in Leunen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is 10 kilometer lang.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kijk op de website www.wandelpadenleunen.nl.