Venrays Woonevent

Venray | Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt het Venrays Woonevent weer georganiseerd. Plaats van actie: de foyer van de schouwburg aan het Schouwburgplein in het centrum van Venray. Op beide dagen vindt het Woonevent plaats van 12.00 -16.00 uur.

Voor de organisatie tekenen de woontafel Venray in samenwerking met Venray Bloeit en diverse Venrayse ondernemers die bouw gerelateerd werken. De woontafel is een groep van circa dertig bedrijven die allemaal vanuit hun eigen professie een licht op de woningmarkt laten schijnen. Zo zijn daar: architecten, notarissen, makelaars, ontwikkelaars, en bouwondernemingen. Maar ook de gemeente Venray, Wonen Limburg en de Rabobank nemen deel aan de woontafel. Deze groep heeft het initiatief genomen om het Woonevent op te zetten. Bezoekers kunnen heel gericht en laagdrempelig met deze bedrijven in contact komen tijdens het Woonevent. Maar dat is nog niet alles: ook op het gebied van inrichten, dakbedekking, installatietechniek, tuininrichting, keukens en tegelwerk etc. is er een keur van bedrijven aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien. Tijdens het Woonevent vinden er ook nog een paar bijzondere gebeurtenissen plaats. Zo wordt door wethouder Jan Loonen de nieuwe website Venray verkoopt gepresenteerd.

Daarnaast worden tijdens dit Woonevent de eerste beelden getoond voor de nieuwe plannen op de voormalige busremise aan de Julianasingel in Venray. Ten slotte worden tijdens dit Woonevent door de gemeente Venray, de provincie, woningstichting Destion en Venterra de contracten getekend voor het nieuwe complex San Damiano aan de Kruisstraat in Venray. Het complex San Damiano is een complex bestaande uit achttien studio's voor eenpersoonshuishoudens, waar een pilot wordt gelanceerd op het gebied van scheiden wonen en zorg. Bezoekers kunnen tijdens event ook een prijs winnen: een wooncheque ter waarde van 500 euro. Alles wat ze hiervoor moeten doen, is een foto te maken over wat woonbeleving in de ogen van de consument betekent. Deze foto moeten ze vervolgens plaatsen op de Facebookpagina van Venray Bloeit. Een jury kiest tijdens het Woonevent de beste inzending. Deze inzender ontvangt vervolgens van wethouder Loonen de wooncheque. Bewust is gekozen om dit event onder de vlag van Venray Bloeit te laten plaatsvinden. Venray Bloeit brengt ondernemingen samen. Kijk hiervoor ook op Venraybloeit.nl.


Elf Graden genomineerd

Venray | De film About IXXI, geproduceerd door Elf Graden in opdracht van IXXI, is geselecteerd voor de Avond van de Opdrachtfilm en daarmee genomineerd voor een Gouden Reiger. De film is genomineerd in de categorie kwaliteit/vakmanschap.

De awards voor audiovisuele doelgroepencommunicatie worden dit jaar weer uitgereikt tijdens het Nederlands Filmfestival op de Avond van de Opdrachtfilm op 26 september in Cinemec Utrecht. Er zijn vier Gouden Reigers te veroveren.

Opdrachtgevers en producenten van bijzondere opdrachtfilms hebben hun beste films van het afgelopen jaar ingezonden. De video About IXXI is te bekijken via https://vimeo.com/216503706.


HSV 't Alvertje

Oostrum | De uitslag van de tweede wedstrijd van de woensdagmiddag competitie najaar: 1) Bart Theeuwen. 2) Twan Verhaegh. 3) Antoon Sanders. 4) Jan Sanders. 5). Toon van Mill. Uitslag karperwedstrijd: 1) Jason Filon. 2) Victor Janssen. 3) Piet Horden. 4) Jill Janssen. 5) Leroy van Elk. De eindstand na de twee wedstrijden: 1) Victor Janssen. 2) Jason Filon. 3) Dave Hendriks. 4) Piet Horden. 5) Leroy van Dam. Op zaterdag 9 september is de jaarlijkse gescheiden koppelwedstrijd. Er wordt dan gevist in vijver 2 en 4 van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag 10 september is de laatste wedstrijd om de land van Molenbeekcup. Deze wedstrijd wordt gehouden in vijver 2. Bijeenkomst is om 7.00 uur en er wordt gevist van 8.00 tot 11.30 uur.

Op 15 september is de vierde wedstrijd van de woensdagmiddagcompetitie. Er wordt dan gevist van 12.00 tot 16.00 uur in vijver 1. Bijeenkomst en loting is om 11.00 uur. Aanmelding kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur bovendien bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311. Nieuwe leden kunnen voor een vispas terecht bij Van de Ligt Allicht in Wanssum en bij dierenspeciaalzaak XXL in Venray. Wie lid wil worden, kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.