Afbeelding
Foto:

Dialoogcafé Weet wat je eet

Venray | In het dagelijks leven houden ze zich allebei bezig met de vitaliteit van mensen. Susan Stevens als voedingstherapeut en Margo Bolenius als adviseur en lichaamsgericht coach/therapeut. Op woensdag 13 september gaan ze hierover graag in dialoog met belangstellenden tijdens het dialoogcafé bij Proeflokaal Goesting. De vraag wat betrouwbare en gezonde voeding is staat hierbij centraal.

Waarom hebben jullie dit thema gekozen?

"Ik heb steeds meer twijfels en vragen over wat eerlijke, betrouwbare, gezonde voeding is", vertelt gespreksleider van de dialoog Margo. "Verschillende hypes maken dat ik het niet meer goed weet. Melk was ooit onze witte motor en met een boterham met kaas zijn we groot geworden. Nu zijn vlees en koolhydraten de boosdoeners. En ik vraag me af of wat we eten nog wel betrouwbaar is."

Als gewichtsconsulent is Susan de hele dag met voeding bezig, in de breedste zin van het woord. "Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten. Voeding kan je soms vermoeider maken, je kunt er slechter door gaan slapen of zelfs neerslachtige gevoelens door gaan ervaren. Ik ben me meer en meer bewust geworden wat het belang van goede voeding is. Doordat ik sommige voedingsmiddelen tijdelijk heb uitgebannen, merk ik onder meer verschil in mijn energieniveau. Dat heeft mij aan het denken gezet."

Wat zijn jullie dromen?

Susan: "Ik vind het leuk en belangrijk om mensen bewust te maken van gezonde voeding. Waar draait het om? Hoe kan ik er zelf voor zorgen dat ik me vitaal voel? Mijn droom is dan ook een samenleving waar het veel meer draait om gezonde voeding, gezonde keuzes en veel meer balans waarin mensen hun eigen verantwoordelijkheid kunnen en durven te nemen."

Margo: "Daar sluit ik me volledig bij aan. En wanneer wij kritischer worden als consument, dan worden de verantwoordelijken in de voedselketen gedwongen andere keuzes te maken. Nog belangrijker is om zelf bewuster keuzes te maken in wat je wel en niet eet door weer te leren wat je lichaam je te vertellen heeft."

Wie zouden jullie graag nog meer aan de dialoogtafel ontmoeten?

Margo: "Ik wil graag mensen ontmoeten die in het dagelijks leven beroepsmatig bezig zijn met voeding, zoals met de bereiding, onderzoeken en voorlichting. Wat is hun ervaring en hoe maken zij keuzes. En natuurlijk mensen die hierdoor nieuwsgiering zijn gemaakt."

Het dialoogcafé in Proeflokaal Goesting duurt van 19.30 tot 22.00 uur en de deelname is gratis. Koffie en thee worden aangeboden door Goesting. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Daarom graag aanmelden via info@venrayindialoog.nl.

Foto: Margo Bolenius (links) en Susan Stevens