Voorronde NK poker in Venray

Venray | De Witte Hoeve in Venray is op vrijdag 22 september het decor voor een voorronde van het Nederlands teamkampioenschap poker (NTKP).

Dit seizoen worden er verspreid door heel Nederland ruim 55 voorrondes gespeeld. De beste 20 procent van de voorronde gaat door naar de halve finales. Uiteindelijk wordt in de grote finale gestreden voor de titel Beste pokerteam van Nederland. Ook in Venray en omstreken kan iedere pokerliefhebber zich met een team inschrijven en zich misschien wel kronen tot Nederlands kampioen. De Witte Hoeve wordt omgetoverd tot een ware pokerroom waarin de deelnemers in de eerste plaats strijden om het beste pokerteam van Venray te worden. Het winnende team mag dan een jaar lang deze titel dragen. Daarnaast maken ze ook nog kans om kampioen van Nederland te worden. "Dit is het enige pokerkampioenschap voor teams in Nederland en het mooie er aan is dat het zeer toegankelijk is voor de vele amateurpokeraars die Nederland rijk is", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het kampioenschap. Iedereen die mee wil doen, kan zich via www.onkpoker.nl inschrijven. Pokeraars hebben ook de mogelijkheid om een seizoenkaart te bestellen. Zij mogen dan onbeperkt meedoen aan de voorrondes door heel Nederland. Pokeraars kunnen zelf een team van vier spelers samenstellen en zich aanmelden. Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer.

De voorronde in Venray begint om 19.00 uur.


Venray viert Open Monumentendag

Merselo | Molen NooitGedacht in Merselo is op zondag 10 september een van de deelnemers aan de open monumentendag in Nederland.

De dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Om 12.00 uur is er een officieel openingsmoment bij de molen. Van 13.00 tot 16.00 uur is er in en rond de molen en bij diverse boerderijen een interessant, spannend, gezellig programma voor jong en oud Heemkundestichting 't Raokeliezer presenteert zich in de St. Jan de Doperkerk en geeft daar rondleidingen.

Aan de dag wordt medewerking verleend door Jan Timmers (bouwhistoricus), Imkersvereniging Venray, Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan, Stichting Kruisen en Kapellen, Lei Potten en Museum de Peelstreek. Frits Linssen geeft Venrayse les, schapenherder Jan Manders is aanwezig met hond en kudde, Gerrie Vollenberg spint wol, Eugène Clermonts is aanwezig met de Liederentafel, Theo van Wee en Wiel Geraats komen met hun draaiorgel en Cumulus Noord Limburg geeft demonstraties paragliding met mogelijkheid tot 'meeliften' en Jaap Hendriks komt met zijn rijtuig.

Speciaal voor de kinderen zijn er oud Hollandse spelen en er kunnen broodjes en koekjes gebakken worden. Ook kunnen ze, verkleed als Ot of Sien, in het klasje op de foto. Bij de molen is een programma met routebeschrijving verkrijgbaar.


Lezing IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray organiseert op maandag 18 september een lezing over de Roer, van bron tot monding. De lezing start om 20:00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein in Venray en wordt verzorgd door Olaf op den Kamp. De lezing is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van 2 euro.

Olaf op den Kamp is natuurjournalist, ervaren wandelgids en schrijver van wandelgidsen zoals De Roer van bron tot monding. Tijdens deze avond neemt hij de toehoorders in woord en beeld mee langs het mooie drie-landen-riviertje.

De Roer is een van de belangrijkste riviertjes van de Duitse Eifel. Hij ontspringt in de Hoge Venen nabij de Botrange. Via de omgeving van Sourbrodt stroomt de nog jonge rivier naar Küchelscheid waar ze Duitsland binnenstroomt. In het gebied tussen Gut Reichenstein en Monschau gedraagt ze zich als een echte bergbeek met stroomversnellingen en veel rotsen in de bedding.

Daarna stroomt ze door het vakwerkdorpje Monschau. Verder stroomt de Roer langs Hammer, waar met waterkracht een Hammerwerk (een ijzerfabriekje) werd aangedreven. Niet veel later verenigt de Roer zich bij Einruhr met de Erkensruhr. Hier bevindt zich ook Nationaal Park Eifel De Roer stroomt vervolgens door het lieflijke Roerdal tussen Kempen en Roermond.