Afbeelding
Foto:

"Oefening baart kunst"

Venray | Cindy Rosendaal (39) uit Venray is deze week van start gegaan met de trainingen voor de Venrayse Singelloop. "De trainingen zijn voor kinderen in alle leeftijden en worden geheel gratis aangeboden. Aanmelden is ook niet nodig", aldus Rosendaal.

Door Evelien van der Zwaan

"De trainingen zijn bedoeld om kinderen voor te bereiden op de wedstrijden van de Venrayse Singelloop op zondag 1 oktober", legt Rosendaal uit. De trainingen vinden iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur plaats op de atletiekbaan van sportpark De Wieën in Venray.

"De kinderen worden met behulp van ademhalingsoefeningen en loopoefeningen voorbereid op de verschillende afstanden die deze dag aanbiedt." Er zijn afstanden van 400 meter, ook wel de bambinoloop genoemd tot 5 jaar, 800 meter en 1600 meter waarvoor de kinderen zich kunnen laten klaarstomen.

Rosendaal heeft na contact met de voorzitter van de Venrayse Singelloop, Brendan Rijsdijk, aangeboden de trainingen vrijwillig te geven vanuit atletiekvereniging ATV Venray. Rosendaal was vroeger een fervente atlete.

Toen ze naar Venray verhuisde sloot zij zich weer aan bij de lokale atletiekvereniging. "Er is mij gevraagd op wat voor manier ik de club kon helpen. Zo ben ik er eigenlijk weer helemaal ingerold", lacht Rosendaal.

Ze geniet ervan om trainingen te geven aan de kinderen. Zeker nu ze kan meewerken aan het mooie loopevenement in Venray.

"Kinderen denken vaak al goed te kunnen lopen. In de praktijk blijkt meestal dat zij al hun energie al in de eerste paar meter stoppen door meteen te gaan sprinten. Tijdens de trainingen wordt hen dan ook geleerd hoe ze dit beter kunnen verdelen over het gehele traject dat zij moeten afleggen."

Tijdens de eerste training mogen zij de trainers dan ook niet inhalen op de baan. In een later stadium mogen ze natuurlijk laten zien wat ze geleerd hebben en kunnen.

"Persoonlijk vind ik lopen in een groep fijner dan alleen. Daarom ben ik lid geworden van de atletiekvereniging. Hopelijk is het op deze manier ook voor de kinderen leuker en makkelijker om de trainingen te volgen. En uiteindelijk misschien de wedstrijd te winnen. Oefening baart kunst, nietwaar?", sluit Rosendaal met een glimlach af.

Foto: links Cindy Rosendaal midden Brendan Rijsdijk.