Volharding wint thuis van Blerick

Volharding-Blerick 2-1 (1-1).

Doelpunten: Tim Brouwer en Marc van Rens.

Volharding: Vullings; Janssen, Evers, Kessels en Albers; Stevens, Blenckers (70. Tissen) en Beurskens (65. Van den Bosch); Brouwer, Reijnders en Van Rens (85. Chirino).

VIERLINGSBEEK | Volharding versloeg in de eerste bekerwedstrijd in de landelijke poule 63 voor eigen publiek Blerick verdiend met 2-1. Beide clubs komen uit in de tweede klasse, maar treffen elkaar niet in de competitie.

Trainer Sjoerd van der Coelen kon geen beroep op drie geschorste spelers. Roel Gerrits en Jip Verstegen moeten als nasleep van afgelopen seizoen nog drie duels schorsing uitzitten. Zij zijn pas bij de competitiestart tegen SSS'18 weer inzetbaar. Jeroen Schepens moest nog een wedstrijd verplicht toekijken. Hij kan in de andere twee bekerontmoetingen wel weer in actie komen.

Vijf minuten voor rust kregen de Vierlingsbekers een strafschop. Kevin Reijnders zag zijn elfmetertrap gestopt door de Blerickse doelman. De bal sprong terug het veld in en in de rebound kopte Tim Brouwer toch raak: 1-0. Op slag van rust kwam Blerick, na een kopbal uit een vrije trap, op gelijke hoogte: 1-1.

Na een kwartier in de tweede helft onderschepte Marc van Rens een breedtepass in de Blerickse defensie. Van Rens zette koers naar het doel en hij scoorde de winnende treffer: 2-1. Volharding kreeg nog een kans om verder uit te lopen, maar in het laatste halfuur vielen geen treffers meer.

Ysselsteyn heerst

Leunen-Ysselsteyn 0-4 (0-2).

Doelpunten: Dennis Teunissen, Martijn Janssen, Kevin van Meijel en Willem Janssen.

LEUNEN | Derdeklasser Ysselsteyn won de bekerderby bij vierdeklasser Leunen met 0-4.

Een kwart wedstrijd wist de nieuwe Leunse doelman Jesper Zwartkruis, overgekomen van de jeugd van Venray, zijn doel schoon te houden. Totdat Dennis Teunissen uit een vrije trap de score opende: 0-1. Martijn Janssen bracht tien minuten later de stand op 0-2, na een teruggelegde bal van Dennis Teunissen. Vlak voor rust werd een kopgoal van Frank Jespers om onduidelijke redenen afgekeurd. Kort na de pauze liep Ysselsteyn toch uit naar 0-3 door een doelpunt van Kevin van Meijel die een voorzet afrondde. In de blessuretijd kopte Willem Janssen nog de 0-4 binnen. Tussendoor wist Leunen ook soms gevaar te stichten via Mateusz Arcimowicz, Thomas Litjens en Sjoerd van de Winkel. Maar de eretreffer was de oranje-witten niet gegund.