Afbeelding
Foto:

Wereldbol bezoekt scholen

Venray | 'Waar ligt Eritrea?' en 'Waar ligt Nederland?'. Zo begint Bart Veldpaus van het Mondiaal Platform zijn korte verhaal aan de kinderen van de Odaschool in Ysselsteyn. Voor de grote wereldbol staan de kinderen van de bovenbouw aandachtig te luisteren.

Om aandacht te vragen voor het noodfonds voor gezinshereniging van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bezoeken leden van het Mondiaal Platform Venray momenteel alle basisscholen in de gemeente Venray. Dit als voorbereiding op de Werelddag van 24 september, die in het teken van het noodfonds staat.

Voor een aantal gezinnen zijn de reiskosten vanuit Eritrea via Soedan of Syriƫ via Libanon te hoog. Zij krijgen wel toestemming om naar Nederland te komen en bij hun vader of moeder te gaan wonen, maar er is geen geld voor .

Op de vraag van Bart of ouders en kinderen bij elkaar horen te zijn, antwoorden de kinderen bevestigend en volgens hen moet er voor noodgevallen geld komen.

Als de grote wereldbol niet op reis is langs de scholen, ligt hij de voor het raam van de schouwburg en in de bibliotheek.

Bekijk hier de eerste overhandiging van de wereldbol aan burgemeester Gilissen.


Mantelzorg Awards in Venray

Venray | Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers uit de gemeente Venray kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl.

De genomineerden kunnen op allerlei manieren een mantelzorger steunen. Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken. Uit alle genomineerden selecteert de jury tien finalisten die vanaf 17 oktober doorgaan naar de stemronde van de Mantelzorg Awards.

Vanaf 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 kan er gestemd worden op de tien finalisten via www.mantelzorgawards.nl. Op 10 november reikt Irene Moors de Mantelzorg Awards uit in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen. Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. Hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven.