Klein bekerverlies SSS'18 in Tegelen

Sportclub Irene-SSS'18 3-2 (2-1).

Doelpunten: Koen Voesten en Hugo Hebben.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Rutten en Kuenen (46. Venhuizen); Voesten, Lucassen en Koen van Bree; Hendriks (60. Van Mil), Joosten (46. Hebben) en Beckers.

TEGELEN | SSS'18 verloor zaterdag het eerste duel in de bekerpoule met 3-2 bij Sportclub Irene. Beide clubs komen uit in de tweede klasse.

De Overloners begonnen goed en kregen drie kansen op rij. Bij de derde poging was het raak. Spelbepaler Frits Lucassen zag de loopactie van Koen Voesten die de bal in de verre hoek schoot: 0-1. Nadat SSS'18 een kans op de 0-2 miste, schakelde de thuisploeg snel om. Uit de voorzet die volgde ontstond een misverstand tussen centrumverdediger Cas Rutten en doelman Thomas Massop. Ongelukkig werkte Rutten de bal in zijn eigen doel: 1-1. Net voor de pauze nam Sportclub Irene de leiding uit een kopbal: 2-1. "We hadden voor rust de beste kansen. Evenals in het begin van de tweede helft", zei trainer Ruud Vermeer. Hij kon nog niet beschikken over topschutter Koen Verlinden die bij een bosloop een enkelblessure opliep.

Tijdens de pauze bleef spis Bas Joosten lichtgeblesseerd in het kleedlokaal achter. Hugo Hebben, overgekomen uit de jeugd, was zijn vervanger. Achterin loste Stan Venhuizen linksback Willem Kuenen af. De Overloners verzuimden na rust de gelijkmaker te scoren. De thuisploeg toonde zich doeltreffender en na een omschakelmoment viel de 3-1. Daarna had het SSS'18 het even lastig. In de 80e minuut viel de aansluitingstreffer. Uit een steekbal van Frits Lucassen vond Hugo Hebben de korte hoek: 3-2. Verder kwam de Overloonse ploeg niet.

Sporting ST al snel op achterstand

Sporting ST-Rood Wit'62 1-5 (1-3).

Doelpunt: Marco Pennings.

SWOLGEN | Vijfdeklasser Sporting ST ging zaterdag in het eerste bekerduel thuis met 1-5 onderuit tegen ex-derdeklasser Rood Wit'62 uit Helmond.

Binnen zeven minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Door twee treffers van de Helmondse spits die alle vijf doelpunten voor zijn rekening nam. Na een halfuur scoorde Marco Pennings de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Rik Miltenburg werd de bal doorgekopt waarna Pennings bij de tweede paal het doel vond: 1-2. Sporting ST bood goede tegenstand maar kon niet voorkomen dat de Helmonders voor rust op 1-3 kwamen. Na de pauze viel al snel de 1-4 en een kwartiertje voor tijd verscheen de 1-5 op het scorebord.