Venray-verdediger Jordy Wismans (links) is zijn tegenstander te snel af.
Venray-verdediger Jordy Wismans (links) is zijn tegenstander te snel af. Foto: Rikus ten Brücke

Sirtaki klinkt drie keer

Venray-SHH 4-1 (3-1).

Doelpunten: 11. Dimitris Touratzidis 1-0; 34. Dimitris Touratzidis 2-0; 40. Wesley Deenen 3-0; 41. Bas van Dael 3-1; 59. Dimitris Touratzidis 4-1. Scheidsrechter: Schelsema (Zutphen). Toeschouwers: 175. Kaarten: geen.

SV Venray: Stiphout; Wismans, Koenen, Van Dijck en Jesse Peeters (75. Van der Waerden); Pelzer, Van Mil (75. Cornelissen) en Jarno Peeters; Deenen, Touratzidis en Vievermans (46. Shala).

Door Henk Willemssen

VENRAY | In de allereerste officiële wedstrijd van het seizoen hoefde Venray niet eens voluit te gaan. Onder een stralend zonnetje versloegen de rood-witten voor eigen publiek tweedeklasser SHH eenvoudig met 4-1. Dimitris Touratzidis liet drie keer de Sirtaki klinken.

De bekerwedstrijd uit de landelijke poule 71 begon met achttien minuten vertraging. De jonge arbiter Schelsema kon zijn auto niet starten toen hij vanuit zijn woonplaats Zutphen koers naar Venray wilde zetten. De oplader van de telefoon had de accu van zijn auto 's nachts leeggezogen. Pas om 14.17 uur arriveerde hij op de parkeerplaats van sportpark De Wieën. Scheidsrechterbegeleider Peter Wefels bood hem eerst nog een drankje aan in de businessroom. Net na half drie stapte hij uit het kleedlokaal voor een korte warming-up van acht minuten. Uiteindelijk klonk om 14.48 uur het beginsignaal.

Trainer Stef Sijbers had de junioren Jesse Peeters en Bram Vievermans een basisplaats gegeven. Abe Stiphout was geschorst, Ruud Keijzers was een weekeindje weg en nieuwkomer Robert Willemse is nog niet wedstrijdfit.

Eersteklasser Venray domineerde vanaf de aftrap tegen de tweedeklasser uit Herten. Na elf minuten galmde voor het eerst de Sirtaki door de luidsprekers. Een teken dat de Griekse spits Dimitris Touratzidis had gescoord. Uit een perfecte voorzet van rechterspits Wesley Deenen kopte de aanvalsleider van dichtbij raak: 1-0. De rood-witten bleven komen en er kwamen kansen voor Bram Vievermans en tweemaal Touratzidis.

Op de rand van de zestien kwam Dimitris Touratzidis even later in balbezit. Hij ontdeed zich handig van drie opponenten en schoot de 2-0 binnen. Vijf minuten voor rust had de Venryase ploeg de buit al binnen na een mooie aanval. Touratzidis zette vanaf het middenveld met een uitstekende pass Jarno Peeters vrij voor het doel. De middenvelder was niet zelfzuchtig en legde de bal af naar de inlopende Wesley Deenen die de 3-0 binnenschoot. Ruim een minuut later zag de Venrayse defensie er niet goed uit. Uit een hoge voorzet vanaf de rechterkant kopte de vrijstaande Bas van Dael de bal over keeper Sam Stiphout heen in het doel: 3-1.

Tijdens de pauze loste Armend Shala Bram Vievermans af in de voorhoede. De thuisploeg wisselde goede met zwakke momenten af. Het tempo lag niet hoog genoeg om de tegenstander helemaal van de mat te spelen. Dimitris Touratzidis scoorde een kwartier na rust zijn derde treffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied speelde de topschutter zich vrij en hij schoot onberispelijk raak: 4-1. In het laatste halfuur gebeurde er niet veel meer. Het duel lag even stil toen SHH-aanvoerder Max Winter geblesseerd van het veld moest worden gedragen. Een kwartier voor tijd paste trainer Sijbers nog een dubbele wissel toe. Daarna doofde de wedstrijd langzaam uit.