Marwin Hermans schiet Oostrum naar bekerwinst

Oostrum-SVOC'01 3-2 (1-1).

Doelpunten: 11. Bram Tacken 0-1; 29. Marwin Hermans (strafschop) 1-1; 73. Bram Tacken 1-2; 74. Marwin Hermans 2-2; 80. Marwin Hermans 2-3. Scheidsrechter: Diebels (Venray). Toeschouwers: 75. Kaarten: geen.

Oostrum: Hoogland; Driessen, Jacobs, Bob van Goch en Cas Wilmsen (57. Litjens); Wes Wilmsen, Hermans en Cuijpers; Cornelissen. Janssen en Max van Goch (57. Van Leendert).

SVOC'01: Ellery; Gommans, Wismans, Luc Peeters en Jenneskens; Stiphout (84. Voermans), Tacken, Sid Peeters en Peters; Houwen en Kleeven.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Door drie treffers van Marwin Hermans won vierdeklasser Oostrum zaterdag de bekerderby thuis tegen vijfdeklasser SVOC'01 moeizaam met 3-2. De thuisploeg miste nogal wat spelers waardoor trainer Ron Spruit een beroep moest doen op veel jonge invallers.

De in het zwart gestoken rood-witten hadden vanaf het beginsignaal een veldoverwicht. Het tempo lag te laag om SVOC-doelman Mikey Ellery te verontrusten. Bij de eerste de beste uitval van de tricolores was het raak. Op aangeven van het 16-jarige talent Rik Kleeven verraste middenvelder Bram Tacken met een schuiver vanaf ruim twintig meter doelman Bas Hoogland: 0-1. SVOC'01 liet zich daarna weer inzakken op eigen helft. Doordat de ruimtes klein waren was het lastig voor de thuisploeg om openingen te vinden. Met enkele uitvallen via het aanvallersduo Rob Houwen-Rik Kleeven waren de bezoekers dreigender. Na een klein halfuur zag de Venrayse arbiter Diebels een penalty in een lichte overtreding van SVOC-rechtsback Johan Gommans, op de rand van de zestien, tegen linkerspits Max van Goch. Marwin Hermans scoorde vanaf de stip de 1-1 gelijkmaker. Vlak voor rust redde doelman Mikey Ellery uitstekend op een gevaarlijk schot van Hermans. Aan de overzijde claimden de tricolores een strafschop toen Rik Kleeven neerging binnen de zestien, maar leidsman Diebels zag er niets in.

Na de pauze probeerde Oostrum de bezoekers onder druk te houden. Uit een voorzet van Joep Cornelissen kreeg spits Guus Janssen een prima kans, maar van dichtbij schoot hij hoog over. De thuisploeg moest alert blijven op uitbraken van SVOC'01. Zo dook Rik Kleeven tweemaal in kansrijke positie voor het doel op, maar zijn vizier stond niet op scherp. Bram Tacken liet zien hoe het wel moest. Vanaf dertig meter haalde de SVOC'er verwoestend uit. Onhoudbaar voor goalie Hoogland verdween de bal hoog in de kruising: 1-2. Het antwoord van Oostrum bleef niet lang uit. Met een zuiver schot in de benedenhoek trok Marwin Hermans de stand weer gelijk: 2-2.

De jonge centrumverdediger Stan Jacobs stond in de 80e minuut aan de basis van de winnende treffer. Uit zijn diepe bal reageerde Marwin Hermans het meest alert. De Oostrumse captain wipte de bal over de uitlopende keeper Ellery heen waarna hij een leeg doel vond: 3-2.

Tom Michels wijst Merselo de weg

Fiducia-Merselo 1-3 (0-2).

Doelpunten: Tom Michels (2x) en Pim Vermunt.

Rode kaart: 88. Ahmad Qurishi (Merselo) vanwege hands.

DE RIPS | Merselo won de bekerderby met 1-3 bij Fiducia.

In het duel tussen de twee vijfdeklassers namen de Merselonaren al heel snel de leiding. Tom Michels draaide de bal uit een corner direct in het doel: 0-1. Een poos later liep Tom Michels goed door op de laatste verdediger van Fiducia en hij bracht de stand op 0-2. Halverwege de tweede helft rondde Pim Vermunt een mooie aanval af: 0-3. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop (1-3) na een handsbal van Ahmad Qurishi op de doellijn. Het was lastig te zien en de arbiter liet eerst ook doorspelen. Na protesten van de thuisploeg wees de leidsman alsnog naar de stip. Hij trok tevens de rode kaart voor Qurishi.

Kansloos verlies van Holthees

Holthees-Stormvogels 2-10 (0-4).

Doelpunten: Nico Cox en Ser van Es.

HOLTHEES | Zoals te verwachten viel was de gehavende vijfdeklasser Holthees thuis volkomen kansloos tegen de sterke derdeklasser Stormvogels: 2-10.

Na twaalf minuten moest de nieuwe doelman Marco Reijnen voor de eerste keer de bal uit het net halen: 0-1. De bezoekers uit Siebengewald leidden halverwege met 0-4. Na de pauze ging het doelpuntenfestijn verder. De bezoekers liepen uit naar 0-7 waarna Nico Cox een tegentreffer scoorde: 1-7. Na de 1-8 bracht Ser van Es de stand in de 82e minuut op 2-8. In de slotminuten maakte Stormvogels de tien treffers vol.

BVV'27: drie treffers in zeven minuten

Astrantia-BVV'27 1-3 (0-3).

Doelpunten: Egzon Grguri, Joost Wijnhoven en Roel Verkoijen (strafschop).

MIDDELAAR | BVV'27 won op bezoek bij Astrantia in Middelaar de bekerontmoeting tussen beide vijfdeklassers met 1-3.

De Blitterswijckers kwamen sterk uit de startblokken. Na 26 minuten brak Egzon Grguri de score open: 0-1. Het was de voorbode van een productieve fase met drie treffers binnen zeven minuten.. Vlak na de openingstreffer zorgde Joost Wijnhoven met een schitterende vrije trap vanaf dertig meter voor de 0-2. Even later werd Jens Arts gevloerd in de zestien: penalty. Roel Verkoijen benutte de strafschop: 0-3. Na de pauze viel BVV'27 ver terug. Met de 0-3 voorsprong op zak namen de geel-zwarten gas terug. Vlak voor tijd scoorde Astrantia nog de eretreffer: 1-3.

SV United pakt punt

Liessel-SV United 2-2 (1-0).

Doelpunten: Simon ter Braak en Michal Kolodziejski.

LIESSEL | Vijfdeklasser SV United hield enigszins gelukkig een punt (2-2) over aan de bekerwedstrijd bij vierdeklasser Liessel.

De Brabanders troffen na een halfuur de paal. De hardwerkende bezoekers konden voor rust weinig gevaar stichten. Vijf minuten voor de pauze nam Liessel de leiding na een verkeerde terugspeelbal: 1-0. Halverwege de tweede helft profiteerde Simon ter Braak op zijn beurt van een te korte terugspeelbal en het stond weer gelijk: 1-1. Uit een counter nam Liessel even later opnieuw de leiding: 2-1. Het slotoffensief van SV United werd in de slotminuut beloond met een rake kopbal van Michal Kolodziejski uit een voorzet van Simon ter Braak: 2-2.