Bovens hamert op integere lijsten

VENRAY | Gouverneur Theo Bovens van Limburg vraagt in een brief aan burgemeester Hans Gilissen extra aandacht voor de integriteit van kandidaat-raadsleden. Politieke partijen moeten zich hiervan meer bewust zijn, om schade en negatieve publiciteit te voorkomen.

Met het oog op de raadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn de partijen momenteel druk doende hun kieslijsten samen te stellen. Bovens hamert erop dat integriteit een belangrijke rol moet spelen bij het zoeken naar kandidaten. 'Het is van belang te voorkomen dat de integriteit van de kandidaten publiekelijk ter discussie komt te staan', meldt Bovens. 'Dat schaadt het aanzien van het openbaar bestuur.'

Hij wijst erop dat de politieke partij als eerste verantwoordelijk is voor een integere kieslijst. 'Maar ieder kandidaat-raadslid of wethouder is ook verplicht zelf een juist en volledig beeld te geven over de eigen integriteit, zoals belangen, relaties, functies en nevenfuncties.'


Start renovatie kleedlokalen BVV

BLITTERSWIJCK | BVV'27 is gestart met de renovatie van de verouderde kleedlokalen op sportpark 't Hoogveld in Blitterswijck. Het was een langgekoesterde wens om deze lokalen een grondige opknapbeurt te geven. Begin november is de verbouwing klaar.

BVV'27 kreeg financiƫle steun van de gemeente Venray, Rabobank Horst-Venray, de vereniging van eigenaren van het Roekenbosch, DorpsOntwikkelingsFonds Blitterswijck en de club van 50 van BVV'27. Daarnaast hebben de leden de afgelopen jaren werkzaamheden verricht bij het bedrijf Walkro waarmee een mooi geldbedrag is verdiend. Met een eigen inbreng en zelfwerkzaamheid van de leden is het financiƫle plaatje helemaal rond.

De verbouwing was niet mogelijk zonder de komst van het asielzoekerscentrum naar Blitterswijck. Een grote groep asielzoekers maakt wekelijks gebruik van het sportpark om onderling te voetballen. Daarom speelt het eerste elftal op dinsdag 12 september een wedstrijd spelen tegen een team van het asielzoekerscentrum op sportpark 't Hoogveld.

Alle wedstrijden kunnen tijdens de verbouwing gewoon doorgaan. De tegenstanders maken gebruik van de kleedlokalen aan de achterzijde van het clubgebouw. Scoutinggroep de Meulenberg heeft een blokhut ter beschikking gesteld waarin de teams van BVV'27 zich bij thuiswedstrijden kunnen omkleden en douchen.