September: muziek centraal in centrum Venray

Venray | In de maand september treden op de zaterdagen in het centrum van Venray allerlei muziekgezelschappen op. De concerten zijn telkens van 13.30 tot 16.30 uur.

Op zaterdag 9 september staat op De Bleek een optreden van het Seniorenorkest op de rol. Het Seniorenorkest is een groep muzikanten op leeftijd, muzikanten die het leuk vinden om samen muziek te maken en regelmatig optredens verzorgen.

Op zaterdag 16 september is het de beurt aan De Baetere Helft. Deze joekskapel is de tegenpool van de joekskapel Van Toete nog Blaoze, waar alleen maar dames in spelen. Veel mannen van die dames hebben zich muzikaal gevonden in De Baetere Helft.

Ze verzorgen ook buiten de carnavalsperiode optredens, zelfs in het buitenland.

Een week later, op zaterdag 23 september, is het de beurt aan harmonie St. Catharina uit Leunen, Veulen en Heide. Deze harmonie heeft een grote staat van dienst en bestaat in 2020 100 jaar. Zij brengt een breed repertoire en speelt op het Henseniusplein, voor de voormalige Albert Heijn.

Op de laatste zaterdag in september, 30 september, speelt joekskapel ut Göt uit Oostrum in hartje Venray. 'Joekskapel Ut Göt is een groep van zeventien goed uitziende en extreem getalenteerde dames en heren die voor de leut (lol) muziek maken, vooral met carnaval!, valt op hun Facebookpagina te lezen. Ut Göt speelt op de Grote Markt achter de waterpomp.


PLUS laat wandelaars in keuken kijken

Venray | Supermarkt PLUS Judith en Guido van Dijck laat de wandelaars van de Venrayse Singelloop in haar keuken kijken.

PLUS Judith en Guido van Dijck is als echt Venrays bedrijf al sinds de eerste editie van de Venrayse Singelloop een van de zilveren sponsoren en voorziet de deelnemers nu al voor het vierde jaar van een heerlijke dorstlesser. Dit jaar gaat de supermarkt zelfs nog een stapje verder.

PLUS Judith en Guido van Dijck opent dit jaar de bevoorradingsluis voor de deelnemers aan de Podotherapie Boot de Vocht wandeltochten, een onderdeel van de Venrayse Singelloop. Dit is natuurlijk een unieke mogelijkheid om eens de andere zijde van dit bedrijf te bekijken. Alleen de wandelaars die de 15 en 20 km wandelen komen overigens op deze locatie.

Dat de supermarkt het openstellen van de bevoorradingssluis zeer serieus oppakt, bleek tijdens een bezoek dat de organisatie onlangs aan PLUS Judith en Guido van Dijck bracht.

Het magazijn wordt deels leeg gehaald, de vloer wordt nog eens extra goed geschrobd en zelfs het laad- en losschema op 1 oktober wordt speciaal aangepast.

De wandelaars worden op 1 oktober in de supermarkt in Landweert verwelkomd door een diskjockey en de wandelaars ontvangen nog een kleine versnapering. Tevens bestaat er de mogelijkheid om even te rusten of gebruik te maken van het toilet.

Inschrijven voor één van de wandeltochten kan via de website https://www.venraysesingelloop.nl/inschrijving-wandeltocht. De voorinschrijving sluit op vrijdag 29 september om 18.00 uur.