Verjongd Lake Valley van start

VENRAY | Het eerste team van zaalvoetbalvereniging Lake Valley heeft een flinke verjongingskuur ondergaan. Het team telt komend seizoen liefst acht A-jeugdspelers. De eerste competitiewedstrijd is op maandag 11 september uit tegen ZV Gulpen.

De junioren stromen door van een succesvol jeugdteam dat al jaren samenspeelt en al drie keer derde werd op het Nederlands Kampioenschap. Zij krijgen steun van enkele ervaren spelers.

Vorig seizoen degradeerde Lake Valley uit de topklasse naar de hoofdklasse. De tegenstanders komen uit de gehele provincie Limburg.

Op 13 augustus ging de voorbereiding van start. De wekelijkse trainingen zijn iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur in sporthal de Wetteling. De thuiswedstrijden zijn op maandagavond om 20.30 uur in sporthal De Weert.

Het doel is de jeugdige talenten door te laten ontwikkelen. En de komende jaren door te groeien naar een hoger niveau. Het plan is op termijn weer op landelijk niveau, de eerste divisie, uit te komen. Het beleid van de vereniging is er ook op gericht jeugdspelers optimaal te laten ontwikkelen en de doorstroming naar de senioren te stimuleren. Ook wordt de samenwerking met het veldvoetbal gezocht. In de overtuiging dat voetballers alleen maar beter worden door veld- en zaalvoetbal te combineren. Dat kan als er een goede communicatie is tussen beide partijen en de spelers.

Selectie van Lake Valley: Yoeri Basten en Elian Coppus (keepers), Nino Bruns, Mats Cuijpers, Nathan van Gerven, Samir el Ghoul, Chauncy Heijmans, Fabian Hendriks, Gregory Mardjani, Bilal Nouamani, Dani Windhouwer en Nabih el Zein. Coach is Dennis Tilburgs, trainer Jos van Gerven en teamleider Julian Hendriks.


Bekerzege dames SSS'18

Overloon | De voetbalsters van SSS'18 zijn goed aan het bekertoernooi begonnen.

Op eigen veld won de Overloonse ploeg zondagmiddag overtuigend met 4-1, na een 0-0 ruststand.

De thuisploeg speelde prima en drukte de gasten in de verdediging, maar wist pas in de tweede helft het krachtsverschil tussen de twee tweedeklassers ook in doelpunten uit te drukken. De Overloonse treffers werden gescoord door Manon Loonen, Marije Jager, Els van Hal en Rian Eickmans. Gemert scoorde bij een 4-0 achterstand de eretreffer.


Voetbalclinic voor meisjes bij BVV'27

BLITTERSWIJCK | Op woensdag 18 oktober organiseert Holland Soccerways een open voetbalclinic voor meisjes op sportpark 't Hoogveld in Blitterswijck.

Het vrouwenvoetbal is een van de snelst groeiende sporttakken in Nederland. Holland Soccerways is een fanatiek liefhebber van meisjesvoetbal. Daarom worden geregeld voetbalclinics gehouden om de sport nog meer te promoten. Bekende voetbalsters als Lieke Martens, Ilse van de Sanden, Marlou van Deursen, Rowanne Loomans, Lois van Bommel en Celeste van der Groef hebben in het verleden trainingen van Soccerways gevolgd.

De voetbalclinic van 18 oktober (aanvang 16.00 uur) is laagdrempelig en alle meisjes die zin hebben om te voetballen zijn van harte welkom. Ze krijgen trainingen van ervaren KNVB-coaches.

Voor het inschrijfgeld van 10 euro ontvangt iedere deelnemer ook een shirt en een certificaat.

Inschrijven kan tot 5 oktober via www.hollandsoccerways.nl


Wout Poels naar WK in Noorwegen

Blitterswijck | Wout Poels uit Blitterswijck is geselecteerd voor het WK wielrennen in Noorwegen.

Poels rijdt de wegwedstrijd samen met Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Jos van Emden, Dylan van Baarle, Sebastiaan Langeveld, Bauke Mollema, Lars Boom en Koen de Kort. De wereldkampioenschappen vinden plaats van 16 t/m 24 september. De 277 kilometer lange wegwedstrijd wordt op zondag 24 september verreden. De Nederlandse mannenploeg bestaat verder uit Niki Terpstra, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Bauke Mollema, Lars Boom en Koen de Kort.

Wout Poels staat momenteel elfde in het klassement van de Ronde van Spanje, waarin hij de kopman van zijn Team Sky, Chris Froome, aan de eindzege probeert te helpen. De ronde eindigt zondag.


Niek Versteegen scoort weer

GROESBEEK | Ook in de tweede wedstrijd van Achilles'29 in de tweede divisie was Niek Versteegen doeltreffend.

De Groesbekers speelden zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen IJsselmeervogels. De bezoekers namen de leiding waarna Versteegen de 1-1 scoorde. Na de pauze kwam Achilles'29 op een 2-1 voorsprong. In de slotfase moest de thuisploeg met tien man, na een rode kaart, nog een 2-2 remise toestaan.

Blackbulls start rugbyvereniging

Stevensbeek | De regio is een rugbyclub rijker. ORC Blackbulls speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Octopus uit Uden.

De club uit Stevensbeek, met leden uit onder meer Overloon, Meerlo en Venray, speelt dit seizoen alleen oefenduels. Tijdens trainingen kan iedereen de sport leren kennen. Vanaf volgend jaar moet Blackbulls uitkomen in de competitie. Meer weten? probeer.rugby.nu@gmail.com.