'Geen onrust door buurtapp'

VENRAY | De politie adviseert straten of wijken, waar vaker wordt ingebroken, een buurtapp op te zetten. Zo kunnen verdachte situaties direct aan elkaar en ook aan de politie worden gemeld. Criminelen kunnen dan sneller worden gearresteerd en het heeft ook een preventieve werking.

Martijn Direks (CDA) stelde vragen in de commissievergadering. Burgemeester Hans Gilissen reageerde dat de gemeente graag een steentje wil bijdragen. "Want het bevordert ook het veiligheidsgevoel als we met z'n allen beter opletten."

Toch wees Gilissen ook op de keerzijde van de buurtapp. "We moeten voorkomen dat allerlei kleinigheden worden gemeld. Dat kan onrust en angst veroorzaken wat niet nodig is." Gillisen vindt dan ook dat er goede afspraken moeten worden gemaakt. "Want als iedereen zich suf appt, dan schiet het zijn doel voorbij. We zitten mekaar dan alleen maar onrustig te maken."

In enkele buurten van Venray wordt al van de app gebruikgemaakt. Ook de winkeliers in het centrum houden elkaar zo op de hoogte over winkeldiefstallen en verdachte personen.