Afbeelding
Foto:

Danshuis Venray van start

Venray | Danshuis Venray heeft maandag de deuren geopend. In het gebouw van Jerusalem gaat in twee studio's volop gedanst worden.

Het aanbod van de cursussen bestaat uit, klassiek ballet, jazz dance, moderne dans, kleuter- en peuter- en kinderdans, spitzentechniek, streetdance en conditietrainingen. Van maandag tot en met zaterdag worden er gedurende de hele week diverse lessen gegeven. Ook gaat Danshuis Venray scholenprojecten door heel Limburg en Brabant doen. Het eerste project vond vorige week plaats met het Raayland in het Odapark voor KunstLab.

Samen met de school ontwikkelen de docenten van Danshuis Venray kunstprojecten. Komend seizoen staan er samenwerkingsprojecten op het programma zoals het begeleiden van de choreografie voor koor Venrode met de musical Hair en de begeleiding van de bewegingen die het mannenkoor zal inzetten voor hun presentaties. In november gaan de dansers van Danshuis Venray samen met dansers van Huis voor de Kunsten Limburg een voorstelling op de planken brengen.

Onlangs is Danshuis Venray een partnerschap aangegaan met Sportimpuls, een stichting die het bewegen en een gezonde voeding stimuleert bij jonge kinderen. Iedereen die een gratis proefles wil volgen, is van harte welkom. Aanmelden kan via www.danshuisvenray.nl.


Blokfluitles

Leunen | Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide heeft een eigen blokfluitopleiding voor kinderen die komend schooljaar in groep 4 of hoger zitten.

Marjo van der Locht geeft op maandagen van 17.15 tot 18.00 uur les in De Baank in Leunen. Er wordt les gegeven in kleine groepen, kennisgemaakt met diverse instrumenten, er zijn optredens samen met het opleidingsorkest van de harmonie en er zijn doorstroommogelijkheden naar het opleidingsorkest. Voor vragen of inschrijven bij Carla Hendrickx, telefoon 06-20927094, e-mail joep-carla.hendrickx@planet.nl of bij Majo van der Locht, telefoon 06-51335519, e-mail marjo@vanderlocht.com.