Een gezellig drukte bij de familie Martens. De oudste kinderen zorgen graag voor de jonge drieling.
Een gezellig drukte bij de familie Martens. De oudste kinderen zorgen graag voor de jonge drieling. Foto: Willem Menting

Een huis vol bij de familie Martens

Venray | "Het wordt een drieling", kregen Rob Martens en Vivian Martens-Janssen te horen van de dokter. De schrik zat er even flink in, het echtpaar had immers al drie kinderen. Na de geboorte van Eline, Bas en Thijs heeft het Venrayse gezin van acht personen hun draai gevonden.

Door Willem Menting

"Iedereen is gezond en dat is het belangrijkste", vertelde vader Rob trots over de gezinsuitbreiding. De drieling kwam ongeveer twee maanden geleden op de wereld. Rob en Vivan hadden het uitvoerig over de gezinsuitbreiding gehad.

Na Luuk (5), Rik (4) en Lisanne (2) werd er gekozen voor een vierde kind. Dat werden er uiteindelijk drie. "Ik had het er even moeilijk mee. Ik zat met allemaal vragen. Het was met drie kinderen al erg druk. De schrik sloeg snel om in blijdschap. Het is nu nog drukker, maar wel erg gezellig", vervolgde Rob.
Moeder Vivian had minder moeite om het nieuws te verwerken. "We vinden kinderen erg leuk. Daarom wilde ik ook per se een vierde kind. Mijn man reageerde in eerste instantie een terughoudend. Uiteindelijk gingen we ervoor. In eerste instantie zouden we een tweeling krijgen, maar na veertien weken hoorden we pas dat het een drieling was." Tijdens de zwangerschap traden er geen complicaties op. Vivian fietste zelfs nog regelmatig op de bakfiets met de drie andere kids. "Mensen waren daar soms verbaasd over, maar ik moest voor iedereen blijven zorgen. Ik had op het laatst alleen last met slapen. Ik kon helaas niet meer op mijn zij liggen."

Na de komst van de drieling is er veel veranderd bij de familie Martens. Er is een kinderwagen voor drie baby's en de auto is ingewisseld voor een busje. "Er zijn volgens mij geen auto's voor acht personen. Zo hebben we het goed opgelost", vertelde Vivian. De kinderen vertelden op school enthousiast over de komst van hun nieuwe broertjes en zusje. "Mama heeft drie baby's in de buik", schaterde Luuk volgens zijn vader enthousiast. "De andere twee kinderen zijn misschien nog wat jong om alles helemaal te beseffen. Ze helpen wel ontzettend goed mee met het verzorgen van de baby's."

Luuk, Rik en Lisanne geven kusjes, houden de kinderen vast en stoppen met enige regelmaat een speen in de mond. "Ze doen het hartstikke goed. Ik ben blij dat ze zo goed reageerden", vertelde Vivian. Nu alle kinderen gezond en wel thuis zijn, gaat het voorspoedig met de familie. "We hebben alles op de rit en voorlopig ook onder controle", besluit Rob.