Primeur Venrays politiebureau

VENRAY | Het nieuwe politiebureau van Venray krijgt een landelijke primeur. "Het is het eerste bureau in Nederland dat volgens de allernieuwste inzichten en eisen wordt gebouwd", meldde teamchef Jan de Rooij van de eenheid Venray-Gennep in de commissievergadering.

Korpsleiding en medewerkers hebben veel inspraak gehad bij de inrichting. "Dat voelde heel goed", zei De Rooij. "Het is een heel praktisch gebouw met overal laptops en flexibele werkplekken."

In september wordt begonnen met de sloop van de achterbouw en de garageboxen die niet meer worden gebruikt. In de blinde muur aan de achterzijde worden twee doorgangen gemaakt naar de achterliggende woonwijk. De nieuwbouw komt naast het huidige pand, tegen de grens met het Raayland College aan. Eind 2018 is het nieuwe politiegebouw gereed. De medewerkers kunnen dan direct verhuizen naar hun nieuwe onderkomen. Het bestaande politiebureau wordt gesloopt en het terrein wordt ingericht als groenvoorziening.

De nieuwbouw is een stuk kleiner dan het huidige gebouw dat ruim 35 jaar dienst deed. Medio 1981 werd het politiebureau aan de Leunseweg opgeleverd. Daarvoor was de Venrayse politie gehuisvest in de Wilhelminastraat.