Eerste editie Baas van Venray

Venray | In het centrum van Venray vindt zaterdag 16 september een strijd plaats tussen teams uit de dorpen en wijken van Venray. Het Schouwburgplein staat die dag in het teken van een nieuw sport- en spelevenement: Baas van Venray.

Elk team bestaat uit zes mannen en zes vrouwen met een minimumleeftijd van 18 jaar, allemaal woonachtig uit hetzelfde dorp of dezelfde wijk. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts (natuurlijk met lokale sponsor), een eigen dorps- of wijkvlag en een eigen joker of mascotte om in te zetten.

De samenstelling van het team is van groot belang. Denk aan: sportief, behendig, inzicht, kennis en tactisch. Welk dorp of welke wijk mag zich een jaar lang de Baas van Venray noemen? De spellencompetitie tussen diverse teams gaat dit uitwijzen. Tussen 10.00 en 16.00 uur treffen de teams elkaar voor circa twaalf spellen. Om 16.00 uur vinden de finales touwtrekken plaats, één van de spelonderdelen. Tussen 18.00 en 19.30 uur vindt een grote barbecue plaats met alle deelnemende teams, hun partners en de organisatie inclusief vrijwilligers. Een deel van de opbrengst van deze barbecue gaat naar het goede doel Stichting ALS. Vanaf 20.00 uur wordt er een feestje gebouwd op het Schouwburgplein. De Blue Band uit Leunen vult vanaf 20.30 uur de avond muzikaal in. Om 21.30 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Wethouder Jan Loonen reikt de prijs voor de eerste Baas van Venray uit. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie over Baas van Venray op de website www.venraybloeit.nl.

Groei&Bloei

Deurne | De afdeling Deurne/Venray van Groei & Bloei is een vereniging met zo'n 200 leden uit Deurne en Venray en omstreken en bestaat in 2018 40 jaar. Dit jubileum wordt in het voorjaar met een activiteit voor de leden gevierd.

Het nieuwe seizoen gaat van start met een lezing op woensdag 13 september door Hans van den Broek, oud-radioloog aan het Elkerliekziekenhuis. De lezing draagt de titel Fabels en Feiten en gaat over het geneeskundig gebruik van planten. Hierin worden de verzinsels over en de echte werking van veel gebruikte planten verteld. Wie eens anders tegen 'nuttige' planten wil aankijken een echte eye-opener. Er worden veel wetenswaardigheden verteld die men niet kent en die tot veel gespreksstof zullen leiden. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Walsberg/Deurne. Het hele jaarprogramma dat loopt tot augustus 2018 is te vinden op www.deurne.groei.nl.