Derde editie Kwisspel op komst

Ysselsteyn | In 2015 hield ondernemersvereniging VZO voor de eerste keer het grote spel- en kwisevenement Kwisspel.

Tijdens dit spektakel, waaraan teams van zeer verschillende samenstelling kunnen deelnemen, worden de deelnemers uitgedaagd met intelligente vragen, spannende puzzels en leuke opdrachten. Op dit moment is de organisatie bezig met de afronding van de laatste vragen voor de derde editie. Er is wel iets veranderd aan de inschrijvingseisen: vanaf dit jaar kan elk team uit de gemeente Venray zich inschrijven. Er is geen restrictie meer als het gaat om de woonplaats van het contactpersoon. Voorheen moest dit één van de VZO-dorpen zijn.

Welke teams kunnen meedoen? In principe kan dat van alles zijn: een familieteam, een sportclub, het zangkoor, de fanfare of de carnavalsvereniging… Het maakt niet uit. Wel is het verstandig om een groot team samen te stellen, want de deelnemers zijn wel een avondje aan het klussen met het opdrachtenboek. Hoe werkt Kwisspel? Na inschrijving ontvangen de deelnemers een uitnodiging om op zaterdag 14 oktober bij Roelanzia in Ysselsteyn het boek met alle vragen en opdrachten op te halen. Thuis, in de voetbalkantine, het clubgebouw, de dorpskroeg of in het wijkcentrum gaan ze vervolgens als team aan de slag om alles uit te vogelen. Uiteraard moeten alle antwoorden weer op tijd terug zijn bij Roelanzia. Op zaterdag 28 oktober komen alle teams weer terug naar Ysselsteyn voor de uitslag. De prijswinnaars worden tijdens die bijeenkomst gehuldigd. Meedoen? Check de website www.kwisspel.nl voor de inschrijving en/of volg het Kwisspel op Facebook.


Kevin van Leuven op het podium

Oschersleben | Kevin van Leuven uit Swolgen reed met het team MotoportVenray/G&S twee wedstrijden op het circuit van Oschersleben voor het open Nederlands wegracekampioenschap.

Van Leuven en het team zetten de stijgende lijn al in tijdens de vorige wedstrijd en wilden die natuurlijk doorzetten. Na een goede kwalificatie mocht hij op zijn Kawasaki ZX6R vanaf de derde plek starten. Race 1 wist hij als winnaar af te sluiten. Race 2 was rommelig door twee crashes. Er werden uiteindelijk maar zeven rondes geracet. Van Leuven lag op dat moment tweede. Kevin van Leuven: "De eerste wedstrijd was top, en geweldig om nu een keer op het bovenste treetje te staan. De tweede wedstrijd werkte mijn koppeling niet goed waardoor er veel onrust in de motor kwam met terugschakelen. We hebben echter goede zaken gedaan voor het kampioenschap en zijn dik tevreden met een eerste en tweede plek." Van Leuven staat nu op een derde plek in het kampioenschap. De volgende wedstrijd is op zaterdag 23 september op het TT circuit van Assen. De entree is gratis.


The Belgian Brass

Venray | Topmuziek op een toplocatie: koperensemble Belgian Brass is op zondag 3 september te gast in het stadspark bij de Grote Kerk in Venray. Het optreden vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Twaalf man sterk met trompetten, hoorns, trombones, tuba's, ritmisch en melodisch slagwerk spelen een veelzijdig programma van renaissance tot hedendaags, van symfonisch tot pop, van ernstig tot ludiek. Melancholische melodieën afgewisseld met symfonische dramatiek, overdonderende filmmuziek en repertoire met een knipoog in de rustieke en sfeervolle omgeving van het dit voorjaar geopend stadspark. De middag wordt georganiseerd door opLocatie in samenwerking met Stichting Stadspark en gemeente Venray. OpLocatie haalde met Nard Reijnders eerder topmusici naar Noord-Limburg. Ook op deze dag is Nard Reijnders artistiek verantwoordelijk voor de organisatie.


OP festival Horst

Horst | Op het Wilhelminaplein in Horst wordt op zondag 3 september voor de zesde maal het OP festival 2017 gehouden.

Kom cultuur ontdekken, sfeer proeven en een terrasje pikken om te vieren dat het nieuwe culturele seizoen voor de deur staat. OP2017 is hét podium voor en van alle inwoners van Horst aan de Maas. Op het programma staan onder andere optredens van Frans Pollux, Joep van Wegberg, Jop Cox, De Muzikantine, Stressed, Balletschool Horst, Theater Kleinkunst, Dansgarde Sevenum, Dansgarde Horst, Human People, MOS Hegelsom, Geert van den Munckhof en Dansschool Froxx.

Voor het volledige programma en meer informatie kijk op www.op-festival.nl. Twee podia, straattheater en heel veel meer. Van 13.30 tot 20.00 uur verandert het Wilhelminaplein in een echt festivalterrein.


RvS: Nissehoff terecht gesloten

Den Haag | De gemeente Venray heeft kinderdagverblijf de Nissehoff terecht gesloten. Dat heeft de Raad van State (RvS) in Den Haag woensdag bepaald.

Het kinderdagverblijf was tegen de sluiting in beroep gegaan, maar dat werd ongegrond verklaard. De gemeente sloot de kinderopvang in 2014 na een rapport van de GGD Limburg-Noord en een rapport van de politie. Binnen het kinderdagverblijf zouden kinderen mishandeld zijn. Dat bleek ook uit een rapport van de GGD. Ook zou er sprake zijn van een angstcultuur binnen de organisatie. De sluiting was volgens de eigenaresse onterecht. Het bedrijf ging failliet na de sluiting. Na diverse rechtszaken deed het hoogste gerechtshof van Nederland woensdag definitief uitspraak. De gemeente heeft volgens de rechtbank de reden om over te gaan tot sluiting goed onderbouwd.