De gemeenteraad lijkt in te stemmen met de komst van het omstreden Polenhotel op het terrein van de oude melkfabriek in Leunen.
De gemeenteraad lijkt in te stemmen met de komst van het omstreden Polenhotel op het terrein van de oude melkfabriek in Leunen. Foto Rikus ten Brücke

Politiek kiest voor Polenhotel

VENRAY | In de commissie Wonen tekende zich dinsdag een politieke meerderheid af. Zoals het er nu naar uitziet stemt de gemeenteraad op 19 september in met de komst van het omstreden Polenhotel op het terrein van de oude melkfabriek in Leunen.

Door Henk Willemssen

Ondanks alle weerstand van omwonenden, de dorpsraad en de stichting Passend Plan Melkfabriek Leunen. Het CDA is voorstander. "Politiek is ook maatregelen nemen die niet populair zijn", verwoordde Leo Philipsen. Toch zegt het CDA zich zorgen te maken over de veiligheid van omwonenden. Net als D66 spreekt het CDA van een kwaliteitsimpuls op het verloederde bedrijventerrein aan de Leunseweg. "De verpaupering is ons een doorn in het oog. Dat moeten we een halt toeroepen", aldus Philipsen. Daan Janssen (D66): "Deze rotte plek krijgt een mooie nieuwe toekomst." D66 zal de eigen wethouder Martijn van der Putten niet laten vallen. Ook al verbond Janssen er de voorwaarde aan van een beheers- en veiligheidsplan. De derde coalitiepartij, Samenwerking, toonde zich het meest kritisch. Volgens Theo Mulders is nieuwbouw op dit bedrijventerrein helemaal niet toegestaan. "Dit wijkt af van ons eigen beleidskader huisvesting arbeidsmigranten", stelde Mulders. "Er zullen veel bezwaren komen", voorspelde hij. Het raadslid van Samenwerking had zijn twijfels of het plan wel standhoudt bij de Raad van State. "Het is onduidelijk of het wel goed onderbouwd is." Adviseur Ruud van Dijck van Hoex-Maessen beweerde van wel. "De onderbouwing is voldoende voor toetsing bij de rechter of Raad van State", meende hij.