MGC Venray

Venray | De midgetgolfers Jan Engels en Gerrit Janssen hebben de zeventiende speeldag van de onderlinge competitie op hun naam geschreven.

Beiden kwamen tot een totaal van 73 slagen. Engels klopte ditmaal Huub Straatman (84 slagen) met 4 – 2, die ditmaal niet de vorm van de laatste tentoon spreidde. Gerrit Janssen versloeg Harrie Lenssen (83) met 6 – 0, die eigenlijk alleen weerwerk kon bieden in de tweede ronde, waarin hij met slechts één slag verloor: 24 - 25.

Gerrie Janssen had geen problemen met Leo Wilms en won eveneens met 6 – 0. Zijn score van 83 slagen over drie ronden betekende tevens Janssens beste seizoenprestatie. Datzelfde gold voor Bets Wilms, die haar partij tegen Jan van der Haghen (89) tot een score van 98 slagen kwam, maar desondanks de zege (2 – 4) aan haar tegenstander moest laten. De laagste ronde werd met 22 slagen gescoord door Jan Engels. Jan van der Haghen (94) bleek in de inhaalwedstrijd tegen Harrie Lenssen verrassend met 4 – 2 de sterkste, hoewel Lenssen (87) qua score de wedstrijd in zijn voordeel had moeten beslissen, maar op beslissende momenten niet scherp genoeg was. In de stand kwam geen verandering, zodat Engels met nog één wedstrijd te gaan met drie punten aan de leiding gaat.

Gerrit Janssen volgt nu op slechts één punt en heeft nu vier punten, terwijl Huub Straatman met zeven punten nog steeds op de derde plek bivakkeert.


Venray wint royaal met 6-1 van IVO

VENRAY | Eersteklasser Venray won dinsdagavond thuis vrij eenvoudig met 6-1 van derdeklasser IVO.

Venray miste in deze oefenwedstrijd veel kansen, anders was de uitslag nog hoger uitgevallen. Door een eigen goal van een IVO-speler nam Venray al snel met de 1-0 de leiding. Dimitris Touratzidis bracht met twee treffers de ruststand op 3-0. Na de pauze scoorde Armend Shala de 4-0, waarna Touratzidis opnieuw twee keer doel trof: 6-0. In de slotfase scoorde IVO de eretreffer: 6-1.

Zondag start Venray de poulefase van het bekertoernooi thuis tegen tweedeklasser SHH. Op donderdag 7 september oefent het Venrayse team om 20.00 uur in Helmond tegen derdeklasser Oranje Zwart. Het laatste oefenduel voor de competitiestart is op dinsdag 12 september. Dan treedt Venray om 20.00 uur in Vierlingsbeek aan tegen Volharding.