European Ford Event

Ysselsteyn | In het tweede weekend van september vindt zoals altijd weer het European Ford Event plaats op Raceway Venray in Limburg. Een dag vol spektakel met Ford-clubs, circuitactiviteiten, concours, kofferbakverkoop, bedrijventerrein en dit jaar ook een camping. Een weekend waar Fordliefhebbers, zowel jong als oud, zich niet vervelen.

Het European Ford Event wordt al sinds de jaren '90 georganiseerd in het zuiden van Nederland en het is het grootste Ford-evenement van het Europese vasteland. Jaarlijks trekt het evenement duizenden bezoekers en deelnemers uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Doordat niet alleen deelnemers maar ook de bezoekers hun paradepaardje meenemen, kijk je van circuit tot aan parkeerplaats je ogen uit op autogebied. Voor bezoekers die zonder Ford komen is er buiten het terrein een parkeerplaats gereserveerd.

Deze editie wordt het jubileum van twee modellen gevierd. Vijventwintig jaar geleden werd de Ford Escort Cosworth voor het eerst geïntroduceerd en vijftien jaar gelden rolde de eerste Ford Focus RS1 van de band.

Eigenaren van deze modellen mogen tijdens het evenement met hun grote trots pronken tijdens een heuse paradelap op de oval van Raceway Venray. Ook Ford Nederland is met de meest recente sportieve modellen aanwezig.

De organisator, de Ford XRST Club Nederland (voorheen XRRS Club Nederland), is trots op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Voorzitter Alwin Veen: "Elk jaar proberen wij als bestuur van de Ford XRST Club Nederland het evenement te verbeteren en te vernieuwen door te luisteren naar de wensen van onze deelnemers en bezoekers. Dit jaar introduceren wij de EFE Camping. Een nieuw concept afgeleid van de Fordfair Camping in Engeland. Zo kunnen wij onze bezoekers een compleet Ford-weekend aanbieden, waarbij we de mensen die van ver komen ook nog eens een makkelijke en gezellige oplossing bieden voor de lange reistijden die zij anders zondagochtend moeten maken."

Het evenement is zondag 10 september vanaf 09.00 uur geopend voor bezoekers, de camping is voor deelnemers toegankelijk op zaterdag vanaf 12.00 uur. Meer informatie over het evenement, tijden en entreeprijzen is te vinden op de website www.europeanfordevent.nl.