Voor de beurt in Oostrum

Oostrum | In de kantine van SV Oostrum vindt op woensdag 20 september de inspiratiebijeenkomst Voor de beurt plaats. Centraal tijdens de avond staat een bruisend verenigingsleven in Oostrum, vandaag en morgen.

De initiatiefnemers van de Oostrumse Kick-off (voorzitter dorpsraad, voetbalvereniging en harmonie) en de RegioBank (Van de Mortel) organiseren dit samen. De bijeenkomst is gratis voor de deelnemers. Burgemeester Hans Gilissen geeft ook zijn visie en inspiratie mee aan de deelnemers.

De avond begint om 19.00 uur en is bedoeld voor verenigingen, organisaties, betrokken buurtbewoners en ondernemers uit Oostrum. Deelnemers aan de bijeenkomst gaan naar huis met inspiratie, verrassende uitkomsten en nieuwe samenwerkingen. Een goed georganiseerd verenigingsleven is belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen. De overheid trekt zich steeds meer terug.

Van inwoners, verenigingen en organisaties wordt verwacht dat zij daarom zelf meer initiatieven ondernemen. De avond begint met de visie en inspiratie van burgemeester Hans Gilissen, Kick-Off Oostrum (dorpsraad, voetbalvereniging, harmonie) en Van de Mortel. Vervolgens spelen alle deelnemers samen Het Oplossingenspel. Met dit spel gaan deelnemers diverse lokale problemen, die ze zelf in mogen brengen, vanuit verschillende invalshoeken bekijken én oplossen. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.regiobank.nl/inspiratiebijeenkomst of via het platform VoordeBuurt.nl.


Borstkanker

Beugen | Borstkankervereniging Nederland houdt op vrijdag 15 september in het Maasziekenhuis een inloopbijeenkomst voor patiënten, ex-patiënten en hun naasten over het thema Diagnose borstkanker, hoe nu verder? De bijeenkomst staat in het teken van lotgenotencontact en het delen van ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats van 9.30 tot 12.00 uur in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis. Aanmelden is niet nodig.