Afbeelding
Foto:

Pascal de Klein beste schutter

Venray | Pascal de Klein van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray is op zondag 27 augustus 2017 algemeen persoonlijk kampioen van de schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan Venray geworden.

In de absolute eindstrijd versloeg hij Patrick de Klein. Na 98 schoten wist Pascal de Klein zich te kronen tot nieuwe clubkampioen. Bij het persoonlijk jeugdkampioenschap ontstond een lange finalestrijd tussen Daphne Bakx en Silke Krijnen. Feilloos werd er lange tijd geschoten, maar uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toe en legde Daphne Bakx beslag op de eerste prijs. Bij de strijd om de Piet Lenssen-memorialbeker, en prijs waarbij wordt gekeken naar de beste schutter over het gehele seizoen, waren nog negen schutters in de strijd. Uiteindelijk wist Pascal de Klein ook in dit klassement beslag te leggen op de eerste plaats.

Eindklassement: 1) Pascal de Klein, 2) Patrick de Klein 3) Geert Hendriks.

Eindklassement jeugd: 1) Daphne Bakx, 2) Silke Krijnen, 3 Lisa van Lierop. Op de foto de twee kampioenen: Patrick de Klein en Daphne Bakx.


Vormsel en communie

De Werkgroep communie en vormsel houdt in de Grote Kerk in Venray op maandag 25 september om 20.00 uur een informatieavond over het vormsel. Op dinsdag 26 september wordt een informatieavond over de communie gehouden. De toediening van het vormsel vindt plaats op 15 april om 14.00 uur en de eerste communie wordt gehouden op 27 mei. Aanmelding voor kinderen binnen SPOV scholen verloopt via school. Indien een kind niet op een school behorende bij SPOV zit en graag de communie wil doen of gevormd wil worden dan kan aanmelden via het secretariaat op de pastorie van maandag tot en met woensdag en op vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur via telefoon (0478)550740.


Jongdierendag

Ysselsteyn | KSV Venray e.o. houdt op zaterdag 9 september een openbare keuring van konijnen, hoenders, dwerghoenders, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels.

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden in restaurant Roelanzia aan het Lovinckplein 2 in Ysselsteyn.