Afbeelding
Foto:

Open dag Janssen Dansen & Sporten

Venray | Janssen Dansen & Sporten start het nieuwe seizoen met een open dag. Op zondag 3 september van 10.00 tot 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in het dans- en sportcentrum aan de Raadhuisstraat 6 in Venray om kennis te maken met de nieuwste trends.

"Mensen die graag samen dansen kunnen bij ons bijvoorbeeld terecht voor de beginnerscursus salsa of stijldansen", zegt Jorianne Janssen (foto). "Maar ook sportlessen, zoals Zumba® Fitness, Bootcamp, BBB, Piloxing en Strong by Zumba, zijn niet meer weg te denken uit ons sportrooster. Nieuw is de les Kettlebell. Die training wordt steeds populairder én dat is uiteraard met een reden. De kettlebell geeft je de mogelijkheid om diverse trainingsdoelen te combineren in één workout. Het verdeelde gewicht van een kettlebellmaakt je training vele mate intensiever. Je lichaam moet namelijk veel meer moeite doen om in balans te blijven, waardoor je spieren langer en intensiever worden geprikkeld. Kettlebelltraining geeft je hierdoor de ultieme fullbodyworkout."

De cursus Draag & Dans krijgt ook in Nederland steeds voet aan de grond. "In deze cursus komen diverse dansstijlen aan bod", legt de dansdocente uit. "De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van het kind, maar bieden voldoende uitdaging. Tijdens het dansen werken de deelnemers aan hun conditie, maar genieten tegelijkertijd van hun kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen."

Naast het bewegen wordt er voorlichting en advies gegeven over het ergonomisch dragen van hun kind. "De ervaring leert dat jonge kinderen het als zeer prettig ervaren. Naast het bewegen wordt er voorlichting en advies gegeven over het ergonomisch dragen van je kind. Een draagconsulente is aanwezig voor tips en adviezen. Ook als je nog niet kunt knopen, kan zij je op weg helpen." Iedereen die al een kind draagt of wil gaan dragen, is van harte welkom. Er zullen tijdens de les extra draagdoeken en dragers aanwezig zijn. Voor de agenda: de voorstelling Infinity, voor en door alle cursisten van Janssen Dansen & Sporten, staat op 14 januari 2018 op de planken van Schouwburg Venray. "Aan die voorstelling doen alle groepen, jong en oud, mee. Lekker bewegen, goed leren dansen, plezier hebben in wat je doet en een breed aanbod in dans & sportvormen, dat is waar Janssen Dansen & Sporten voor staat. Het is mooi om dat in een gezamenlijke voorstelling te tonen", besluit Jorianne Janssen.

Kijk voor meer informatie over alle lessen op de website www.dansenensporten.nl of stuur een e-mail naar info@dansenensporten.nl.