Afbeelding
Foto:

Schijt aan de Grens geslaagd

Venray | De burgemeesters Karel van Soest van Boxmeer en Hans Gilissen van Venray gaven zaterdag samen het goede voorbeeld door een 'grensoverschrijdende opening' te verrichten voor Schijt aan de Grens.

Op het Annaterrein in Venray sloegen de twee muzikaal de handen ineen om het tweedaags festijn, dat op vier podia in Venray, Geijsteren, Overloon en Holthees op touw werd gezet, in gang te zetten.

Op cultureel gebied en recreatief niveau wordt er niet of nauwelijks samengewerkt tussen de gemeenten Venray en Boxmeer. Voor enkele muziek- en cultuurliefhebbers reden om de mouwen op te stropen om de culturele betrekkingen tussen beide gemeenten te intensiveren. "We willen de grens tussen Venray en Boxmeer slechten", zegt Jan Fleurkens, een van de organisatoren van het tweedaagse evenement.

Het festival, een mix van muziek, theater en kunst, trok mede dankzij het mooie weer duizenden bezoekers. Velen kwamen met de fiets of wandelend naar een van de vier drukbezochte locaties toe. Ruim 1000 deelnemers en vrijwilligers waren in de weer om het festival gestalte te geven.

Foto: schilderen tijdens Schijt aan de Grens bij 't Helder in Overloon. Foto: Albert Hendriks.

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van het festival te zien.

Deze uitzending terugkijken kan onder meer via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV.