Nominatie Kipster voor voedselprijs Lidl

Castenray | Kipster is samen met twee andere projecten genomineerd voor de Lidl Voedselprijs 2017.

Met deze prijs wil Lidl een nieuw duurzaam initiatief in de voedselsector naar een hoger plan brengen. Op Duurzame Dinsdag 5 september wordt de winnaar bekendgemaakt. Wie ontvangt de ondersteuningsprijs ter waarde van 1000 euro?

Kipster is een dier- en milieuvriendelijke boerderij voor leghennen. De eerste verrijst op het Wüsterveld in Castenray. De eieren van Kipster worden vanaf november verkocht in de winkels van Lidl. Op 15 september staat de opening van Kipster gepland. Een week later gaan 24.000 zogeheten Dekalb Wit-hennen, de Kipster bewonen. Meer informatie op de website www.duurzamedinsdag.nl/nieuws.

Hardleerse automobilist

Venray | Bij een controle van de politie in de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige automobilist uit Venray twee keer bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Bij de ademanalyse in het politiebureau in Venray bleek dat de bestuurder zowel de eerste als tweede keer te veel had gedronken. Ondanks een verbod om te rijden na de eerste keer werd de hardleerse automobilist korte tijd later door een tweede patrouille weer aangehouden. Hij moest wederom een ademanalyse ondergaan en hieruit bleek dat hij opnieuw in overtreding was. Binnenkort zal hij zich voor zijn vergrijpen moeten verantwoorden voor de rechtbank. De rechter bepaalt tevens wanneer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

Diefstal met bedreiging

Venray | De politie heeft een 44-jarige inwoner van Venray aangehouden op verdenking van een diefstal met bedreiging, dinsdag in een bouwmarkt aan de Plataanstraat in Venray.

Mede dankzij de hulp van enkele medewerkers van de bouwmarkt en een burger kon de verdachte op woensdag 23 augustus worden aangehouden. De politie Venray-Gennep heeft de zaak in onderzoek. De Venraynaar wordt vrijdag al voor de rechter-commissaris voorgeleid.

Filmkring Venray

Venray | Het nieuwe filmseizoen 2017-2018 van Filmkring Venray gaat op donderdag 21 september van start met de film Hidden Figures.

Voor wie verzekerd wil zijn van een seizoen lang een aanbod van acht filmhuiskwaliteitsfilms in bioscoop Luxor in Venray, is het abonnement de moeite waard. Dit seizoen staan naast Hidden Figures (USA) ook Frantz (F), Perfetti Sconosciuti (It), Bram Fischer (NL), Juste La fin du Monde (F) en The Salesman (Iran) op het programma. Vanwege de actualiteit zijn de titels van de zevende en achtste film nog niet bekend. De Filmkring selecteert die later uit het actuele aanbod. Elke film wordt tienmaal vertoond gedurende twee weken. Een brochure met informatie is verkrijgbaar op vele plaatsen in Venray en omgeving en bij bioscoop Luxor aan het Schouwburgplein in Venray. De abonnementen zijn te koop aan de kassa van Luxor Venray. Zie www.luxorvenray.nl voor meer gedetailleerde informatie en kijk op de Facebookpagina van Filmkring Venray.