Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.

Zangers van St. Frans

Repetitie vrijdag 1 september om 19.15 uur voor alle alten en sopranen. Om 20.15 uur komen alle bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 3 september om 10.00 uur allemaal in uniform bij de Paterskerk aanwezig zijn om in zingen voor de hoogmis van 11.00 uur. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis in de Paterskerk op zondag 10 september om 11.00 uur. Inzingen om 10.30 uur. Repetitie op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een van repetities op maandagavond, e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag zijn van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Confetti is nog op zoek naar mannenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Kamerkoor Venray

De repetities gaan weer beginnen. Wie interesse heeft om te zingen in een klein, gemengd kamerkoor is van harte welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Er is plaats voor sopranen, alten, tenoren en bassen. De repetities vinden plaats op maandagen van 19.30 tot 21.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor aanmeldingen en meer informatie: Hans van Aalst, telefoon 06-55388680.

Venray's Mannenkoor

Repetities donderdagen 31 augustus en 7 september om 19.30 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen altijd vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie: www.venraysmannenkoor.nl.

Venrode Voices

Ruim veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballades. De repetitie is elke woensdag in zaal Thielen in Venray. Meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek www.venrodevoices.nl of neem contact op met het secretariaat via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Op 't Nipperke

Programma verenigingswijkgebouw Op 't Nipperke. Zaterdag 2 september 19.30 uur kienen. Dinsdag 5 september 18.00 uur Ton Toon djembe voor kinderen, 20.00 uur Ton Toon djembe voor volwassenen. Woensdag 6 september 10.00 uur koersballen, 19.30 uur Green River countrydansgroep. Donderdag 7 september 9.30 uur gymnastiek voor ouderen, 19.30 uur inloopavond met onder andere kaarten. Vrijdag 8 september 19.00 uur Ton Toon djembé.

Veldeke Venray

Veldeke Venray heeft in het verleden cursussen gehouden in Venrays lezen en schrijven. Dit onder de deskundige leiding van Frits Linssen. Omdat de belangstelling en de vraag nog steeds groot blijken te zijn is Linssen bereid gevonden weer van start te gaan met een cursus op de maandag- of dinsdagavond, afhankelijk van het aantal deelnemers. De start is medio/eind september. Aanmelden, voor 10 september, bij het secretariaat via e-mail veldeke.venroj@gmail.com. Wie de beginnerscursus heeft gevolgd en belangstelling heeft voor een vervolgcursus, kan dit op hetzelfde e-mailadres doorgeven.

Excursie AVOS

Seniorenvereniging AVOS houdt op dinsdag 12 september voor leden van AVOS en KBO een excursie naar Aero Dome Baarlo. De vliegtuigcollectie die daar te zien is bestaat vooral uit militaire toestellen en enkele civiele passagiersvliegtuigen. Als onderdeel van de rondleiding kan vanuit een vliegtuigstoel genoten worden van een film over PS Aero. Verder mag in verschillende vliegtuigen en cockpits een kijkje worden genomen. Opgeven kan tot 6 september via e-mail avosactiviteiten@gmail.com of bij Harrie Zegers via telefoon 06-15581469. Vertrek is met eigen vervoer om 13.15 uur bij De Kemphaan in Venray.

Alzheimer Café Venray

Het Alzheimer Café Venray is op maandag 11 september weer open. Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's.

Het thema van de avond is: 20 jaar Alzhemer Café. Gastsprekers zijn: Mark Schapendonk, voorzitter afdeling Noord-Limburg en Elly Jacobs, ambassadeur Venray Dementievriendelijk. Het café vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Voor meer informatie: avondcoördinator Alzheimer Café regio Venray, Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Computerclub

Computerclub Venray houdt elke vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in Venray de wekelijkse bijeenkomst. Ook niet-leden zijn van harte welkom om met vragen of problemen over de computer te komen. Wie problemen heeft en deze opgelost wil zien wordt een bijdrage in de kosten van tien euro gevraagd. Het pc-systeem, zonder accessoire, meenemen. Kijk voor meer informatie op www.computerclubvenray.nl, telefoon 06-34651154 of e-mail info@computerclubvenray.nl.

Match

Match voor Vrijwilligers is voor Helga creatieve dagbesteding met plezier op zoek naar een vrijwilliger voor de creatieve dagbesteding met plezier in Nieuw-Bergen. De cliënten zijn bezig met allerhande technieken, zoals houtbewerking, haken, breien, naaien, tekenen en schilderen of knutselen. Wie in staat is cliënten hierbij te ondersteunen, een luisterend oor heeft en rustig van aard is, is van harte welkom. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.