'Ergernis fietsen door Schoolstraat'

VENRAY | De VVD zegt de laatste maanden veel klachten te hebben ontvangen over het gedrag van fietsers en bromfietsers in het winkelcentrum. De bezoekers van het centrum storen zich vooral aan het fietsen door de Schoolstraat.

Enkele jaren geleden bij de herinrichting van het centrum is de Schoolstraat bij het voetgangersgebied getrokken. De fietsers worden sindsdien omgeleid via de Deken Thielenstraat.

Voormalig politieman Trinus Dijkstra (VVD) stelde hierover vragen in de commissievergadering. "Wij vinden de situatie onaanvaardbaar. Het goedwillende, en zich aan de regels houdende, publiek ergert zich er hoe langer hoe meer aan", stelt de VVD'er. "Deze mensen lopen netjes met de fiets aan de hand door de Schoolstraat. Terwijl ze door vele fietsers voorbij worden gereden. Dit leidt niet alleen tot ergernis maar ook tot gevaarlijke situaties." Volgens de VVD is er nog meer mis in het winkelcentrum. Zo wordt er de laatste tijd ook steeds vaker door de Grotestraat gefietst. En bromfietsers negeren de verkeersborden en rijden gewoon door de Hofstraat, de Grote Markt en de Marktstraat. Hier mag wel worden gefietst. De VVD vindt dat het vooral ontbreekt aan toezicht en handhaving. De partij kaartte haar ongenoegen al eens aan in de commissievergadering. "Onze ideeën voor een oplossing werden toen weggewuifd", aldus Dijkstra. Hij wil van het college vernemen waar en wanneer er toezicht is.

"Is er wel sprake van toezicht?", vraagt hij zich af. Ook wil de VVD weten wat het college gaat doen om de overlast van fietsers en bromfietsers terug te dringen.