Hoe overleef je in de natuur?

Leunen | IVN Geijsteren-Venray houdt voor jongeren van 11 tot 16 jaar op zaterdag 2 september een actieve middag in de Leunse Paes.

Het thema is hoe je zonder moderne spullen kunt overleven in de natuur. Hoe voorzie je jezelf in de eerste levensbehoefte? Planten en dieren ontdekken. De deelnemers gaan op zoek naar sporen, met aandacht voor oriƫnteren en kaart lezen. Ook maken ze vuur en drinken ze samen thee of chocomel. De activiteit begint om 14.00 en stopt om 16.30 uur. De deelnemers komen bij elkaar bij het toegangspoortje van de Leunse Paes aan de Baggerweg. Aanmelden voor 1 september via: info@ivn-geysteren-venray.nl.

Portie voor praatje

Venray | Wijkplatform Landweert houdt op zaterdag 9 september Een portie voor een praatje op de parkeerplaats bij wijkcentrum 't Stekske aan de Kruidenlaan 161. Bewoners van Landweert maken kennis met elkaar door zelfgemaakt eten en iedereen is van harte welkom. De start is om 11.00 met de opening door burgemeester Hans Gilissen. Ook de wethouders Ike Busser en Jan Loonen zijn aanwezig. Verder kunnen de bezoekers genieten van muziek en dans en diverse organisaties die actief zijn in en rondom wijkcentrum 't Stekske stellen zich voor.