De sloop van de voormalige Plus-supermarkt in Overloon.
De sloop van de voormalige Plus-supermarkt in Overloon. Foto: Albert Hendriks.

Start bouw nieuw woonzorgcomplex

Overloon | Na een lange voorbereidingstijd komt er schot in de realisatie van het nieuwe woonzorgcomplex in het centrum van Overloon. Kees van der Kroon uit Overloon ontwikkelt in samenwerking met Pantein een woongebouw waar wonen en zorg worden gecombineerd.

Begin vorige week is gestart met de sloopwerkzaamheden die nodig zijn voor de realisatie van het project. Als eerste is er begonnen met de sloop van voormalige Plus-supermarkt. Daarna worden ook de woningen aan de Venrayseweg en Museumlaan gesloopt. Na de sloop gaat de aannemer verder met de bijzonder woongebouw op de hoek Vierlingsbeekseweg/Venrayseweg/Museumlaan.

In het gebouw worden wonen en zorg gecombineerd. De nieuwbouw omvat 50 appartementen, waarvan 36 appartementen bestemd zijn voor de bewoners van zorgcentrum Pantein Huize Loôn in Overloon. De overige woningen worden verhuurd aan particulieren. Naar verwachting kunnen de appartementen medio 2018 in gebruik worden genomen. In de volksmond was de naam al gebruikelijk, maar nu wordt Hof van Loon ook officieel de nieuwe straatnaam voor het gelijknamige nieuwbouwproject.


Meezingen met het VMK

Venray | Ook dit jaar biedt het Venrays Mannenkoor (VMK) gelegenheid aan mannen die eens willen ervaren hoe het is om in een koor te zingen.

Deze keer betreft het zelfs twee mogelijkheden en wel tijdens de Limburgse koordagen op 6 oktober in Roermond en het Eindejaarsconcert (EJC) van het VMK. Tijdens de Limburgse koordagen in Roermond zingt u met een 100-koppig koor, begeleid door een orkest met 70 topmuzikanten. Belangstellende mannen kunnen deze ervaring meemaken door werken als Hallelujah van Händel en het Slavenkoor van Verdi te zingen in een zaal met ruimte voor 700 toehoorders. Kijk en luister op www.vnk-limburg.nl/limburgsekoordagen naar het aangeboden programma. In september zijn hiervoor op de donderdagavonden in De Witte Hoeve de repetities.

Ervaring met zingen is geen voorwaarde; iedereen is van harte welkom. Voor aanmelden of meer informatie e-mail info@venraysmannenkoor.nl.


Commando DGLC

Vredepeel | Kolonel Peter Gielen draagt op 30 augustus het commando over van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) aan zijn ranggenoot Jan Blom. De ceremonie vindt plaats op het Ridderplein in het centrum van de gemeente Gemert-Bakel. De overdracht begint om 13.30 uur en is toegankelijk voor belangstellenden.

Bij de ceremonie staan 150 militairen opgesteld, onder wie ook een Duitse vertegenwoordiging van de Flarakgroep 61. Deze eenheid zal in 2018 onder bevel worden gesteld van het DGLC. Naast de militairen zal er ook militair materieel van het DGLC te zien zijn. Het DGLC is de grondgebonden lucht- en raketverdedigingseenheid van de Nederlandse Krijgsmacht en is opgericht op 1 april 2012. Kolonel Peter Gielen heeft 3 jaar lang het commando gevoerd over de eenheid. Het DGLC bestaat uit landmacht-, luchtmacht- en marinepersoneel. In haar korte bestaan is het DGLC al ingezet in Noordwijk voor de nucleaire top en in Zuid-Turkije ter bescherming van de miljoenenstad Adana.

De Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel is de thuislocatie van het DGLC.


Venraynaren naar WK aangepast judo

Venray | Een groep van zeven judoka's neemt deel aan het wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking, dat van 19 tot en met 22 oktober in Keulen wordt georganiseerd. Onder hen zijn drie Venraynaren: Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden en Ifeanyi Oguejiofor, die voor Frankrijk uitkomt.

Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters, Andy Schoutens, Shurensley Verberne en Kayleigh Heerikhuisen vertegenwoordigen Nederland tijden deze eerste editie van het WK aangepast judo (voorheen G-judo). Een team van zes coaches en begeleiders maakt het Nederlandse team compleet.

Judobond Nederland besloot om geen nationaal team te faciliteren en uit te zenden naar dit WK aangepast judo. Een bescheiden maar gedreven groep deelnemers legde zich niet bij deze beslissing neer en besloot, na overleg met de organisatie, op individuele basis in te schrijven, om op deze manier toch deel uit te kunnen maken van dit eerste WK aangepast judo. Onlangs werden alle formulieren en bewijsstukken door de INAS-FID en de wedstrijdorganisatie goedgekeurd en zijn de ingeschreven judoka's zeker van deelname. Meer informatie over het WK aangepast judo is te vinden op de website van de IJF: https://www.ijf.org/news/show/1st-world-championships-for-judoka-with-an-intellectual-disability.

Het Team Aangepast Judo Nederland bestaat uit de judoka's Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters en Ifeanyi Oguejiofor van Sportinstituut Verhagen uit Venray, Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond, Shurensley Verberne van Budo-vereniging De Hechte Band uit Mierlo en Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten.

De zeven judoka's worden begeleid door de coaches Rudi Verhagen, Mady Holtackers, Angele Geboers, Lianne en Joey Sanders en Bart Heerikhuisen. Doordat er geen facilitaire steun vanuit de Judobond Nederland gegeven wordt, zullen alle kosten voor kleding, deelname, reis en verblijf door de judoka's en coaches zelf gedragen moeten worden. Om deze reden is Team Aangepast Judo Nederland op zoek naar partijen die het team willen ondersteunen. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Bart Heerikhuisen of Rudi Verhagen via AangepastJudoTeamNL@gmail.com.