Venray Cup beleeft zijn 23e editie

MERSELO | Op zondag 27 augustus vindt op sportpark De Vloet in Merselo de Venray Cup plaats. Het jaarlijkse toernooi van de Venrayse voetbalverenigingen wordt voor de 23e keer gehouden. Bekerhouder is SVOC'01 dat vorig jaar verrassend het toernooi op het eigen sportpark in Oirlo won.

In de finale stond SVOC'01 tegenover Oostrum, de winnaar van 2015. De eindstrijd eindigde onbeslist in 1-1. Bij het nemen van strafschoppen toonden de tricolores zich trefzekerder (4-3).

Net als vorig jaar nemen acht van de negen Venrayse clubs deel. Alleen BVV'27 is niet van de partij.

Na jarenlang het toernooi op één dag te hebben gehouden, is ditmaal voor twee speeldagen gekozen. Het nadeel van het eendaagstoernooi waren de korte wedstrijdjes van 20 minuten. In de komende editie duurt ieder duel drie kwartier.

In 1993 startte de Venray Cup als een toernooi met meerdere speeldagen en normale wedstrijden van twee keer 45 minuten. Nadat er in 1998 geen Venray Cup werd gehouden, werd overgestapt op een toernooi van één dag dat jaarlijks op toerbeurt werd georganiseerd op een ander gemeentelijk sportpark. Die opzet bleek beter in de smaak vallen, alhoewel vooral trainers niet blij waren met een intensief toernooi zo vroeg in de voorbereiding.

In 2011 moest het toernooi in Oostrum geschrapt worden vanwege de overvloedige regenval. Een jaar later organiseerde Oostrum de Venray Cup opnieuw en toen was het stralend weer. De Venray Cup had de laatste jaren vaker pech gehad met slecht weer. Zoals in 2013 in Leunen en in 2015 in Ysselsteyn toen het vrijwel de hele dag regende.

Meestal wordt de Venray Cup op de zondag direct na Venrayse kermis gehouden. Doordat de voetbalcompetitie dit jaar later begint (op 24 september), kon de datum worden opgeschoven naar zondag 27 augustus. Dan vindt het eindtoernooi in Merselo plaats.

Drie dagen eerder, op donderdag 24 augustus, is de voorronde op drie verschillende sportparken (Merselo, Oostrum en Venray).

Het speelschema is:

Poule A (Merselo)

19.00 SV United-Merselo

20.00 SV United-Ysselsteyn

21.00 Merselo-Ysselsteyn

Poule B (Venray)

19.00 Venray 3-SVOC'01

20.00 Venray 3-Leunen

21.00 SVOC'01-Leunen

Poule C (Oostrum)

19.00 Oostrum-Venray 2

20.00 Oostrum-Holthees

21.00 Venray 2-Holthees

De eindstand van de poule is bepalend voor de indeling van zondag. De nummers drie treffen elkaar in een nieuwe poule, evenals de nummers twee en een.

Op zondag in Merselo beginnen de poules van de nummers twee en drie tegelijkertijd 's ochtends om 10.00 uur. Er wordt op twee velden gespeeld. De andere wedstrijden starten om 11.00 en 12.00 uur.

Het finaletoernooi gaat om 13.00 uur van start met de winnaars van poule A en B. Om 14.00 uur treffen de winnaars van poule A en C elkaar. De slotwedstrijd om 15.00 uur gaat tussen de poulewinnaars van B en C. Om 15.45 uur is het toernooi afgelopen en vindt de prijsuitreiking plaats.


Touratzidis al direct op schot

VENRAY | Eersteklasser Venray won donderdag het eerste oefenduel in de voorbereiding eenvoudig met 2-9 bij het uit de tweede klasse gedegradeerde Nieuw Woensel.

Halverwege leidden de rood-witten met 1-3. Bram Vievermans brak de score open waarna Dimitris Touratzidis vier keer doel trof, tweemaal voor de pauze en twee keer erna. De opgekomen verdediger Ruud Keijzers voerde met twee treffers de stand verder op. Het slotakkoord was voor Touratzidis die nog twee keer het doel vond en zijn totaal op zes doelpunten bracht. Daar tussendoor scoorde de thuisploeg nog eenmaal: 2-9.

Komende zaterdag speelt Venray zijn tweede oefenwedstrijd, uit tegen hoofdklasser UDI'19 om 18.00 uur. Op dinsdag 22 augustus volgt de uitwedstrijd tegen tweedeklasser RKVVO in Veldhoven.


SSS'18 wint thuis van Excellent

OVERLOON | Het naar de tweede klasse gedegradeerde SSS'18 begon zaterdag de oefencampagne thuis tegen Excellent uit Oploo dat uitkomt in de derde klasse.

De Overloners wonnen met 1-0. De enige treffer viel al vrij snel en werd gescoord door Teun van Bree uit een voorzet van Renell Luydens. Tijdens de rust wisselde de nieuwe trainer Ruud Vermeer meer dan zijn halve elftal. SSS'18 bleef de sterkste ploeg en kreeg ook enkele goede kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.


Competitieduels Venray zaterdag

VENRAY | Venray speelt wellicht de eerste drie competitieduels in de eerste klasse D op zaterdagavond.

De rood-witten beginnen met de uitwedstrijd tegen promovendus Venlosche Boys. De Venlonaren willen het duel een dag vervroegen naar zaterdag 23 september.

Venray wil meewerken onder voorwaarde dat in Venlo niet op kunstgras wordt gespeeld maar op het hoofdveld van natuurgras. Dan zal de wedstrijd wel in de vooravond moeten beginnen omdat dat terrein geen veldverlichting heeft.

Een week later speelt Venray thuis de derby tegen Wittenhorst op zaterdag 30 september. De derde competitiewedstrijd is wederom een streekderby, uit tegen Deurne. Dit duel staat op zaterdag 7 oktober op de planning. De aanvangstijdstippen zijn nog niet bekend.

De bekerwedstrijden uit de poulefase worden voorafgaand aan de competitie wel allemaal op zondag om 14.30 uur gespeeld. Venray begint op 3 september thuis tegen SHH. Daarna volgen de uitduels met Sparta'18 (10 september) en Venhorst (17 september).