De wereldbol werd dinsdag gepresenteerd in het gemeentehuis.
De wereldbol werd dinsdag gepresenteerd in het gemeentehuis. Foto: Rikus ten Brücke

Wereldbol voor Werelddag

Venray | Het Mondiaal Platform Venray (MPV) zet op zondag 24 september voor de vijftiende keer de jaarlijkse Werelddag op touw. Deze dag staat dit jaar in het teken van een gezinsherenigingsactie.

Het doel van deze actie is zo veel mogelijk geld in te zamelen, zodat vluchtelingen in Venray, die de kosten van een hereniging zelf niet kunnen dragen, toch met hun gezin herenigd kunnen worden. Een grote wereldbol, die de komende weken door Venray gaat reizen, staat symbool voor deze actie.

"In Venray wonen ruim 250 vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en hier dus mogen blijven wonen. Mensen uit Syrië, Irak, Eritrea en andere oorlogsgebieden. Als MPV willen wij graag onze bijdrage leveren. Onze vijftiende Werelddag staat daarom in het teken van ontmoeting en van deze herenigingsactie", vertelt Elly van Dijck, voorzitter MPV.

Om zo veel mogelijk Venraynaren bij de Werelddag en de gezinsherenigingsactie te betrekken, start het MPV een campagne met een reizende wereldbol.

Deze wereldbol begon dinsdag aan zijn reis in het gemeentehuis, waar hij werd overhandigd aan burgemeester Hans Gilissen.

"Het is de bedoeling dat de wereldbol daarna op bezoek gaat bij zo veel mogelijk organisaties in Venray die een bijdrage willen leveren aan onze gezinsherenigingsactie. Wij roepen daarom verenigingen, scholen, bedrijven en alle inwoners van Venray op om geld in te zamelen, zodat deze gezinnen weer kunnen worden herenigd", aldus Elly van Dijk. Kijk voor meer informatie op de website www.mondiaalplatformvenray.nl.

Ook Peel en Maas TV besteedde aandacht aan de overhandiging van de Wereldbol. Deze reportage terugkijken kan onder meer via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas (TV).